%100 malt bira reçete önerisi


(evbiracisi1) #1

Selam.
Elimde ki kitlerin bitiminden sonra malttan bira ürerimi yapacağım. Farklı bir siteden almış olduğum 5 kg yerli arpa maltım mevcut. Bunun yanında Ale - Münih 2 - CaraMünih 2 - Buğday maltını da aldım.

Elde ki mevcut şerbetçi otları cassade , golding, perle ve Mittelfrüh .

Mayalarda WB-06 Buğday Bira Mayası, Abbaye Ale Bira Mayası ve S-04 Ale Bira Mayası.

Hem arpa hem de buğday için reçete önerilerinizi bekliyorum. Yoksa ortaya karışık denemelerde bulunacağım :slight_smile: Şerbetçi otu baskınlığından pek hoşlandığım söylenemez. Rahat içimli, gövdeli pilsner yada ale yapma fikrindeyim.

Arpa için Perle tercih ettiğimde alfa asitik oranı 7,3. IBU değerlerinin oluşma mantığına dair pek bir fikrim maalesef yok. Hatta yazıya cevap verenler IBU hakkında da bilgi verirse çok sevinirim.

Buğday içinde oransal olarak % kaç buğday maltı, % kaç arpa maltı kullanırsam başarılı olurum. vs, vs :slight_smile:

Elimde toplam 12.5 kg Arpa maltı, 2.5 kg buğday maltı var. 2 adet bira kit kovam var. Değirmen mevcut. Önerilerinize seve seve açığım.