2 aydır fermantasyon kovasında bekleyen bira


(rendekar) #1

Kurmuş olduğum Premium Pilsner kiti, bir takım sebeplerden şişeleyemedim. İlk 2 hafta soğutma çantası ile gerekli soğutmayı yapıyordum ama Eylül ortası gibi şişelemem gerekirken şişeleyemedim. Tattım tadında bariz bir kötülük yok ancak gazsız sıcak halde ayırt edecek kadar gurme değilim. Böyle bişey tecrübe eden var mı? Kovadaki bira çöp mü oldu? Şişeyeyim mi?


(ŞİŞEDE EN AZ 1 AY) #2

kapagı kapalı vazıyette bekledıyse hıcbır problem olacagını sanmıyorum ben. ustelık tadıda normal dıyosunuz. direkt şişeleyin derim


(GolgeBira) #3

Bekleme suresini asmis ama tadi sikintili degil diyorsaniz siseleyip sansinizi deneyin hemen cop oldu bu deyip dokmeyin…


(Şişede Enaz BİRAY) #4

Kapağı hızlıca açıp net bir fotoğraf çekerek içinin son halini bir paylaşırsanız daha garantili yorum yapılabilir.
2 ay riskli bir süre.


(Mert Erkol) #5

tadda sorun yoksa şişeleyin. 6,5 ay kovada kalan bir denememiz olmuştu 6,5 ay yani 26 hafta :wink:


(Olgu Erhan) #6

Walla millet iyice demlensin diye 4-5 hafta bırakıyor kimi zaman. 3 haftacık fazla kalmış bence bişi olmaz ( Çok acemiyim ama mantığım sıkıntı yok diyor ) :stuck_out_tongue: