3 Hafta önce şişelenen az acılı Pilsner


(mystery) #1

Merhaba ,

Yarım kilo şeker ve malt özüyle kurulan , 3 hafta kovada 3 haftadır da şişede bekleyen pilsner biramdaki tat çok hafif olmuş. Bir yudum aldıktan 3 sn sonra ağızda kalan tat tamamen yok oluyor , alkol oranı hesaplarıma göre 4,5 civarı oldu.
Şişelemede 360/750 lik şekerlerden 2 adet kullandım. Köpük , renk ve koku gayet iyi ancak aynı yoldan gitmeme rağmen ilk kitime göre bu çok hafif oldu. Bu saatden sonra yapabileceğim birşeyler var mıdır?


(Efe Rüzgar) #2

Pilsner kit özünde de hafif bu anlamda yanlış bir şey yok esasında. Daha önce hangi kiti yaptınız?


(Ezio Auditore) #3

Muntons Pilsner oldukça hafif bir bira, özellikle sırf şeker ile yaptıysanız. Bu bira kesinlikle %100 malt yapılmalı ve ağız tadına göre cascade gibi bir şerbetçiotu kullanılmalı. Hafif acılık da katılsa fena olmaz. Yani DryHop değil de, Hop Tea yapılsa çok fazla kaynatmadan bence çok iyi bira olur.


(mystery) #4

daha öncede pilsner yapmıştım ama daha yoğun ve acı bir tadı vardı bu seferki biraz su gibi oldu aynı miktarda su kullanmama rağmen :slight_smile: