5. Gününde eşitlenen hava kilidi

Merhaba,

15/01 tarihinde Muntons Irish Stout’u 1kg DME ile 21 lt’ye kurdum. Kiti kurduktan sonraki gün hava kilidinden normal bir şekilde gaz çıkışı oluyordu. 2. gün akşamı işten eve geldiğimde çok yoğun bir gaz çıkışı ile karşılaştım. Kovanın sıcaklığı 26 C civarındaydı. Buz ile sıcaklığı 23-24 C’ye düşürdüm. Sonralarında gaz çıkışı azalmaya başlayıp 19/01 tarihinde tamamen durdu. 20/01’de de hava kilidindeki su seviyesi eşitlendi.(Kovanın kapağını bir çok kez kontrol ettim, herhangi kaçak yok)

OG:1040
20/01 deki ölçüm değeri: 1014
24/01 deki ölçüm değeri: 1013
Numune tadında herhangi bir ekşi/kötü tat yok.

Önceden Pilsner ve Buğday birası kurdum, böyle birşey ile karşılaşmadım. Sizce sorun var mı? Varsa ne?

1 Beğeni

Daha deneyimli üstadlar da belki cevap verir ama sıcaklığınız yüksek oldugu için fermentasyon bitmiş gibi geldi bana. 20-21 derece üstünde fermentasyon sıkıntılı oluyor bence.

OG:1040 & FG:1013 değerleriyle abv %3,5 civarı çıkıyor. Normalde %4,3 civarı olması lazım. Acaba 1 kg DME yetersiz mi kaldı?

Sevgiler

@antinkuntin Teşekkürler. Ölçüm yapmaya devam o halde.

1 Beğeni