Abdij Önerileri

Önümüzdeki hafta Brewferm - Abdij kurmayı planlıyorum.
Maya olarak BE-256 kullanacağım. 8% alkol hedefim var.

Şeker seçimi ve miktarı konusunda forum ve yabancı forumları biraz araştırdım. Genel kanı, malt özü kullanmak yerine şeker veya dekstroz ilave edilmesi yönünde. Yabancı forumlarda Golden Syrup seçeneği öne çıkıyor.

Öncelikle golden syrup nedir? Nereden temin edebilrim? Temin edilmesi zor ise kendim nasıl yapabilirim?
Yerine candi değerlendirebilir miyiz?
Sofra şekerinin bu iki seçenek karşısında ne gibi dezavantajları olacaktır?

Hepsinden önemlisi, miktar ne kadar olmalı 8% alkol oranını yakalayabilmek için?

Ya da diğer adı ile “candi syrup”, candi şekerinin sıvı hali.

Bir sürü şekilde yapılabilir. Örnek olarak videoyu bir izleyin isteseniz.

2 Beğeni