Acemiden İlk Deneme

Bayram sonrasını bekledim ve döner dönmez ilk kitimi yaptım. yarım kilo light malt ve 800 gr şekerle pilsener lager kiti kurdum. ilk koyduğum şeker malt özü ve light malt biraz hava aldı gibi yoğunluğu 1045 ölçtüm bana biraz düşük gibi geldi sanki yaklaşık 21.5 lt oldu. umarım yanlış yaptığım birşey yoktur kapağı ve hava kilidini taktım bekliyorum bakalım ama leğende bulamadım sıcaklık biraz sorun olucak gibi umarım çok sorun olmaz içilecek gibi bir bira olmasını çok istiyorum çevreme rezil olmıyayım :slight_smile:

Şimdiden kolay gelsin sabır diliyorum :slight_smile:

Sıcaklık bira yapımında enfeksiyondan sonraki en büyük düşman, biranın tadına, kokusuna, görüntüsüne kadar etki ediyor. Elinizden geldikçe düşük (20-22 civarı) tutmaya çalışın çünkü benim ilk kitim beklediğim gibi olmadı sıcaklık yüzünden.

Özellikle ilk 3-6 gün dikkat istiyor. O zamanlar sıcaklığı kontrol etmenizde yarar var:)