Adnams Ghost Ship klonumsu

1-2 sene önceye kadar ülkemize ithal edilen bir biraydı Adnams Ghost Ship. Maalesef artık ithal edilmiyor. Ben çok seviyordum, o yüzden iş başa düştü. Karakteristik tadının önemli bir kısmı Adnams’ın kendi özel mayasından geldiği için klon diyemiyorum, ancak o biradan esinlenen bir bira diyelim. Bayağı güzel oldu. Hatırladığıma göre benim yaptığımın şerbetçiotu aroması biraz daha fazla, ama uzun zaman oldu en son içtiğimden beri. O zamanlar damağım da eğitimsizdi, o yüzden şimdiki hali ile değerlendiriyorum daha çok. Sonuçta tadı güzel, aynısının tıpkısı olması şart değil.
Bu birada kullandığım hammaddeleri de yakında Butik Bira’da görebilmek umuduyla :wink: . Zaten ben ne zaman yurtdışından bir şeyler alıp bir bira yapsam Butik Bira hemen arkadan ekliyor siteye :smiley:

HOME BREW RECIPE:
Title: Ghost Ship
Brew Method: BIAB
Style Name: Best Bitter
Boil Time: 60 min
Batch Size: 25 liters (fermentor volume)
Boil Size: 30 liters
Boil Gravity: 1.041
Efficiency: 80% (brew house)

STATS:
Original Gravity: 1.049
Final Gravity: 1.012
ABV (standard): 4.88%
IBU (tinseth): 38.93
SRM (morey): 10.37
FERMENTABLES:
4.3 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (87%)
350 g - United Kingdom - Crystal Rye (7.1%)
190 g - German - Carapils (3.8%)
100 g - United Kingdom - Amber (2%)
HOPS:
10 g - Chinook, Type: Pellet, AA: 14, Use: Boil for 60 min, IBU: 15.39
10 g - Columbus, Type: Pellet, AA: 15, Use: Boil for 60 min, IBU: 16.49
15 g - Chinook, Type: Pellet, AA: 14, Use: Aroma for 5 min, IBU: 4.6
13 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Aroma for 5 min, IBU: 2.45
15 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Aroma for 0 min
15 g - Citra, Type: Pellet, AA: 11, Use: Aroma for 0 min
40 g - Citra, Type: Pellet, AA: 11, Use: Dry Hop for 5 days
MASH GUIDELINES:

  1. Infusion, Temp: 68 C, Time: 60 min, Amount: 27 L
  2. Sparge, Temp: 75 C, Time: 20 min, Amount: 8 L
    YEAST:
    Mangrove Jack - Liberty Bell Ale M36
    TARGET WATER PROFILE:
    Profile Name: Balanced Profile
    Ca2: 80
    Mg2: 5
    Na: 25
    Cl: 75
    SO4: 80
    HCO3: 100

Adnams Brewery gezisi sırasında birisi duvarda asılı olan Adnams’ın biralarında kullandığı hammaddelerin tablosunun fotoğrafını çekmiş, zoom yapınca okunuyor biraz cine5 şifresi çözer gibi olsa da :slight_smile:

5 Beğeni

Şahane gözüküyor, afiyet olsun :slight_smile:

1 Beğeni