Aheste - Tam Tahıl Buğday

Selamlar,

İlk denemem olan %100 buğdaydan sonra ikinci buğday denememi hazır maltlarla yaptım. Kullandığım reçete şöyle:

Brew Method: BIAB
Style Name: Weissbier
Boil Time: 60 min
Batch Size: 14 liters (fermentor volume)
Boil Size: 16 liters
Boil Gravity: 1.046
Efficiency: 60% (brew house)

STATS:
Original Gravity: 1.053
Final Gravity: 1.008
ABV (standard): 5.92%
IBU (tinseth): 8.63
SRM (morey): 10.86

FERMENTABLES:
2.5 kg - German - Wheat Malt (62.5%)
1 kg - German - Pale Ale (25%)
0.5 kg - German - CaraMunich II (12.5%)

HOPS:
6 g - Hersbrucker, Type: Leaf/Whole, AA: 4, Use: Boil for 60 min, IBU: 4.08
10 g - Perle, Type: Pellet, AA: 8.2, Use: Boil for 5 min, IBU: 3.06
10 g - Hersbrucker, Type: Pellet, AA: 4, Use: Boil for 5 min, IBU: 1.49

MASH GUIDELINES:

  1. Decoction, Temp: 68 C, Time: 60 min, Amount: 16 L
  2. Sparge, Temp: 73 C, Time: 10 min, Amount: 4 L

YEAST:
Fermentis / Safale - Safbrew - Wheat Beer Yeast WB-06
Starter: Yes
Form: Dry
Attenuation (avg): 86%
Flocculation: Low
Optimum Temp: 12.22 - 25 C
Fermentation Temp: 20 C
Pitch Rate: 0.75 (M cells / ml / deg P)

İlk denememe göre daha dengeli bir tat profili aldığımı düşünüyorum. Kafama çok taktığım köpük olayını ise bu sefer çözmüş gibiyim :slight_smile:




11 Beğeni

Koray hocam harika gözüküyor. Elinize sağlık. Kopuk gibi, Fotoğraf konusunu da aşmışsınız😀

Teşekkür ederim. Umarım tadını da beğenirsiniz pazar günü. :slight_smile:

1 Beğeni

Elinize saglik, cok guzel gorunuyor. Malti ne ile kirdiniz acaba?

Ilk deneme icin rondo kullanarak %50-55 verim alirim diye dusunuyordum ama yorumlar %45 uzerine cikma ihtimalinin pek olmadigini gosteriyor.

Teşekkür ederim. Piyasada bulunan döküm tahıl değirmenini kullanıyorum. İdare ediyor şimdilik.

1 Beğeni