American Amber Ale Tam Tahıl


(evbiracisi1) #1

23 litre 1056 og hedeflerken, yaşlaşık 28 lt bira etde ettim. OG 1050, 1 litresini kova hacmi nedeniyle feda ettim :slight_smile:

Bol kepçe Amber :slight_smile:
















(Durin) #2

Hayırlı olsun Burak Bey :slight_smile:
soğutma periyodu nekadar sürdü acaba ?
data paylaşımı mümkün mü?


(evbiracisi1) #3

Yaklaşık 20 dakika sürdü 24 dereceye indirmem. Sonrasında Soğutucu kutuya alıp orada buz takviyesi ile soğutmaya devam ettim.


(Durin) #4

çelik serpantinin performansını merak etmiştim
gayet makul bir süre gibi duruyor


(evbiracisi1) #5

Fermantasyon kovasının içerisinde yer aldığı çelik kazanda 4 adet 1.5 lt şişede buz mevcut. Ek olarak 3 adette buz kartuşu var. Bira hacmi de 27 lt.
Bence de makul bir rakam.


(Durin) #6

bakır riski almaya değmez bu durumda.
İyice fantaziye girecek ama ;bir akvaryum pompasıyla buzlu suyu devirdaime soksak hem daha az su tüketimi olur hem de süreyi biraz daha kısaltırmıyız acaba ?


(evbiracisi1) #7

Maalesef o konu hakkında fikir yürütemeyeceğim.


(Erdi) #8

Burak bey şişelediniz mi nedir durum…


(evbiracisi1) #9

Selam.
cuma günü şişeledim ama büyük hüsrana uğradım. 10 şişeye yakın son derece güzel bir şekilde şişeleme yaptım. Ardından musluk tıkandı. Aktarma çubuğu ile dolum yapmak istedim. Onun kovaya monte aparatı biranın içine düştü. Bulabilmek için karıştırmak zorunda kaldım. Dip tortusu havalandı. kapağı açık olduğundan bekleyebilme şansım yoktu okside olmaması için. O şekilde doldurdum ama şişelere dip tortusu doldu :frowning:

bildiğiniz hüzünlü bir dolum oldu benim için. 10 şişeden deneme yapacağım. bir kaç gün daha bekleyeceğim dip tortuluları, çökme olmazsa dökülecekler maalesef :frowning:


(evbiracisi1) #10

Şişede geçen 5. Gün