Arpadan bira yapımı hakkında

arkadaşlar birkaç sorum olacak size.

1- Yemciden aldığımız arpadan bira yapılabilir mi?
2- Yemciden alınan arpayı çimlendirmeden sadece öğütüp bira yapabilirmiyiz?
3- 75 derece su içerisine öğüttüğümüz arpa kırığını 1 saat bekletiyoruz. Sonra posayı çıkartıyoruz. kalan posayı yağmurlama yapıyoruz. Tam bu noktada bir numune alıp yoğunluk ölçer ile ilk değeri mi okuyacağız?
Yoksa şerbetçiotu ile bir saat kaynattıktan soğuttuktan sonra maya atmadan önce mi yoğunluk ölçer ile ilk değeri okumalıyız?

4- İlk değeri okuduğumuzda bu değer en az ve en çok değerleri kaç olmalıdır?

teşekkürler.

https://forum.butikbira.com/search?q=arpa

https://forum.butikbira.com/search?q=tam+tahıl

https://forum.butikbira.com/search?q=all+grain

1 Beğeni

Ham arpadan şeker alamazsınız. Dolayısıyla şeker takviyesi yapmanız gerekecek. Sanırım Skol da bu şekilde yapılıyor. Fakat işin doğrusu arpayı önce malt haline getirip sonra bira yapmanız. :slight_smile:

1 Beğeni

Arpayı 48 saat çimlendirdik sonra kuruttuk, peki onuda öğütüyormuyuz? Sitede satılan arpalar malt mı onu Çimlendirecekmiyiz? Ya da öğütecekmiyiz?

Sitede satılanlar malt, arpa değil. Çimlendirme gerekmiyor yani. Ama öğütmek, daha doğrusu kırmak gerekiyor.

Kendiniz arpayı çimlendirip-kurutup malta dönüştürdükten sonra da bu kırma işlemi şart.

1 Beğeni