Baloncuk çıkışı yavaşlayınca erken şişeleme gereği doğar mı?


(Kutay) #1

Arkadaşlar merhaba,
Mayalanma başlayalı 4 gün oldu ve baloncuk çıkışı dakikada 4-5 civarında. Kitapçıkda durumun normal olduğu ve mayalanmanın devam ettiği yazmış. Ama bir yandanda şişelemeden önceki adımda baloncuk çıkışı 4-5 in altına inecek yazmış. Bu durumda 2 haftadan önce şişeleme gereği doğabilir mi?
Ben koca sıcaklığını 19-21 derece bandında tuttum. Sadece ilk koyduğum 6-7 saat 23-25 bandında idi soğuması zaman aldı.

Teşekkürler


(evbiracisi3 ) #2

Siz yine de iki hafta bekleyin. Benim kitler de hep öyle oldu. İlk 4-5 gün baloncuklar hızlı sonra gözle görülür bir azalma.


(Pendik Artisanal) #3

Baloncuk elbette bir fikir verse de hükme varmamıza yarayacak tek gösterge değildir. Baloncuk çıkmadığı halde fermantasyon yavaşça devam ediyor veya güzellik uykusunda olabilir.

En iyisi kitinizin tavsiyesine göre yoğunluk değerlerine bakmak. 1010 ve altı iyi bir şişeleme değeridir, ancak biranın türüne göre daha yüksek Fg ile de şişelenebilir. Nihai yoğunluk değeri konservenin etiketinde veya kitapçıkta vardır.