Bir acemiden bir kaç soru

Arkadaşlar selamlar. Ben ilk kitimi şişeledim ve yaklaşık 10 gündür şişede bekliyor, ay başı maaşlar yatınca kendime bir hediye alıp muntons buğday kiti alıp 2. kite başlayacağım. WB-06 Maya ve Kuru buğday malt özü kullanarak yapmayı planlıyorum.%100 malt olmasını istediğim için şeker kullanmak istemiyorum. 2 sorum olacak bu konu ile ilgili

  1. 1kg dme ve 1.5 kg dme yada 1 kg dme ve 0,5 kg şeker kullanmanın tadına ve alkol oranına etkisi ne olacaktır?

  2. %100 malt olmasını istediğim için şişeleme şekeri yerine yine buğday dme kullansam sorun yaşar mıyım?DME kullanan abilerimiz bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim. Yada şişeleme için önerebileceğiniz dme var mı ?

100de100 malt bir slogandan ibaret.
kuru malt özüyle daha önceden imtihanın yok sanırım :slight_smile:
çok alengirli bir madde aşırı topaklanıyor çözmek için çok uğraştırıyor.

şişe için kesme şeker candır.

ben coopers buğday kurdum. 1kg dme ve 700gr şeker kullandım 5,25 alkol oranım oldu. şişelerde bekliyor şuan buğday biram
sayfa sonunda şişedeki fotoları vardır

1 kg dme nin yanında 700gr şeker kullanmanızın amacı sadece alkol oranını artırmak mı acaba ? Kuru malt özü tecrübem yok ama okuduklarımdan zor olduğunu öğrendim başa çıkabileceğime inanıyorum. :slight_smile:

şeker için özel bir nedenim yoktu.
kit sayfasında o şekilde yazıyordu bende öyle yaptım.

Malt özü siseleme için gereksiz pahalı yatırım olur lezzeti farkettirmez.

BU cevaplara istinaden 1kg kuru malt ve normal toz şeker ile şişeleme yapmaya karar verdim :slight_smile:

2 Beğeni