Bira Dolabı (Keezer) Yapım Serüveni


(Seyhan) #1

Merhaba dostlar,

Evdeki bira dolabı (keezer) yapım serüvenimi anlatan kısa bir makale ve fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim. Yazı ve fotoğraflara buradan erişebilirsiniz.

Afiyetle…


(isa) #2

Emeğinize sağlık afiyet olsun harika gözüküyor sanırım her butik biracı böyle bir sisteme sahip olmak ister.
dolabın üstündeki resimlerde çok iyi tamamlamış bu güzelliği.


(amets_82@hotmail.com) #3

Eline sağlık afiyetle bol köpüklü biralara :beer:


(alkan_d) #4

Çok güzel olmuş gerçekten.

Peki tüm sistem ne kadar zamanda bitti ve kaça mal oldu acaba?


(Seyhan) #5

Teşekkürler. Yaklaşık 1,5 ay sürdü. Bunun 1 aylık kısmı kargo beklemek ile geçti. 4-5 gün collar için bekledim. Bu sürede fıçılar için bira yaptım. (Reçeteleri sitede mevcut). Fiyat biraz yüksek. Dolabı sıfır aldım. Ahşap işi masraflı. Musluklar Çin’den olmasına rağmen pahalı. Diger bağlantı aparatları, fıçılar vs. Sırf hortumlar 250-300 tl ye yakın tuttu. Toplam maliyet 4bin tl civarı.
Ama keyfi ve hazzı tüm çabaya değiyor :wink:


(alkan_d) #6

Eminim öyledir. Elinize emeğinize sağlık tekrar.


(Şişede Enaz BİRAY) #7

Elinize ve emeğinize sağlık.
Her biracının isteyeceği tarzda bir keezer olmuş
Üstüne içerik tarzlarının yazılacağı tap handle(lar) şart :slight_smile:


(Seyhan) #8

Teşekkürler. Bira içeriği şu anda dolabın üzerindeki blackboard sticker’a yazılıyor. Ancak tap handle çalışmalarım sürüyor onları da paylaşırım bitince :slight_smile:


(amets_82@hotmail.com) #9

dostum bir sorum olacak, sandık tipi derin dondurucuya benziyor, + değerlerde soğutma yapıyor mu? +4 gibi


(Seyhan) #10

Merhaba, bu soğutucu fonksiyonel derin dondurucu olarak geçiyor. Sadece dondurucu değil, chiller ve soğutucu olarak da iş görüyor. Şu anda biralar 4C de duruyor.


(Durul Güven) #11

Markası ne,ne kdara nerden aldınız,zira lagering için ben de düşünüyorum hatta belki sonrasında aynını da yapabilirim


(Seyhan) #12

Burdan marka falan yazmiyim sonra yanlış anlaşılıyor :slight_smile:
Makalemi okuyunuz :wink:


(evbiracısı) #13

Görüntüsü şahane, uygun bir vakitte linki de ziyaret edeceğim. Bende kendi yaptığım kasaya kapak açacağı eklemeyi düşündüm fakat arkadaşlarımın kontrolsüzce kapakları açıp dip tortusunu karıştırma ihtimalini düşünüce vazgeçtim :smile:


(Durul Güven) #14

Makaleyi okudum ama yazmıyor,bana özelden yazabilir misiniz


(Seyhan) #15

Link olarak var orda. Özelden de yazayım.


(ömür) #16

Emeğinize sağlık çok iyi olmuş. Peki co2 ile gazlama yapınca bizdeki gibi dip tortusu oluyor mu?


(Seyhan) #17

Teşekkür ederim. Henüz fıçının dibine inemedim. Şu ana kadar doldurduğum bardaklar gayet tortusuz ve güzeldi.