Selamlar,
30 nisanda 400gr şeker 1 paket dark dme ve 400 gr Belgian candy ile kurduğum muntons bock Kitim artık siselemeye hazır. Etiketim de asagida.nasıl sizce?
Bock şişelerken kullanacağım şeker miktarı konusunda tecrübelerinizi paylasirsaniz sevinirim. Kalıcı köpük iyi olur diye düşünüyorum, 360/1000 den iki tane nasıl olur ? Riskli mi sizce bock için? Yada 500luk ölçeğinde biraz fazla mi atsam? Şimdiden tesekkurler…
Blackened bock beer siseleniyor 😃
Şişeleme tarihini yazman ilerde referans olması açısından iyi olacaktır.
Dizaynı beğenmedim ama kişisel tercih tabi, çok girmicem oraya. Afiyet olsun
Sisede iyi duru gibi geldi ama denemedim. Bakalım şişede durduğu gibi duracak mi siseleme tarihi bir öncekinde yazmistim ama kalmıyor ki hep bitiyor…
Etiket tasarımı bence hoş olmuş. Kişisel zevk tabi ben de fazla girmeyim oraya 2 adet 1000/360 lık şekere gelince,bence biraz fazla olur diye düşünüyorum. Fazla gazlanıp şişe patlamasın sonra,dikkat etmek gerek. 2 adet 750/360’ın daha iyi olacağı kanaatindeyim. Pilsner kitimde 2x750/360 şeker kullanmıştım gayet iyi gazlanma ve köpük yakaladım. Yakında 1 kg extra koyu DME ile kurduğum bock kitimi şişeleyip,onda da 2x750/360 şeker kullanmayı düşünüyordum. Tecrübelerinizi bekliyorum
and justice for all a güzel bir gönderme olmuş yalnız blackining in vein yerine blackening in vein olması gerekmez mi?
\m/
Dogru söylüyorsunuz … hatta darkening in vein etiketleri de bastım bakalım sizin kadar dikkatli çıkacak mı ? Neyse nazarlik ve imza olsun, ne diyeyim
Teşekkürler. … çok riske girmeyeyim dediğiniz gibi, ölçü ile atıp biraz da ilave atayım… gerisini buradan paylaşırım
Etiket güzel ama yazıların yerleşimi nedeniyle doge memesine benzettim ben. Şunun gibi : http://m.imgur.com/KeCkV29?r
Siseledikten sonraki görüntü budur.
Tadına baktığımda istediğim aromanlar vardı ama Govdesiz geldi yine bana. Halbuki 20 litre kurdum. Umarım şişede kendine gelir. …
İlk Tester soda sisesinin açtım beşinci gününde. Govdesi orta, tadı epey pekmez ayarında. Köpük kalıcı değil ama kremamsı, bardak kenarında kalıyor. Renk tam istediğim gibi koyu ve siyaha çok yakın. Bir hafta daha rahat birakacagim☺
Bir hafta bekleyemeden açtım bir tester daha pekmez tadı şaşırtıcı şekilde kaybolmuş, asitık artmış tadlar oturuyor, maya tadı sıfıra yakın.
Tek zayıf yonu köpük, o da 20 cl olduğu icindir umarım. Cumaya kadar bekleyeceğim kesinlikle bu sefer☺
Cumaya kadar bekleyeceğim demiştim değil mi
Maalesef bekleyemedim ama pişman değilim… güzel ama kalıcı olmayan bir köpük hala sıkıntı bence. Neyse tad çok güzel oturmuş, cok lezzetli. Ince bir karamel tadı, hafif meyvemsi aromalar (hafiften yesil elma galiba )ve Bira olduğunu hatırlatan acilik … gayet dengeli geldi bana… çok hafif maya tadı kalmış ama böyle de güzel. Bock pişman etmez kim demişti @Spotlightkid
O benim değil pervane nin lafı Ama altına imzamı atarım
@haan neredesin?
Dostlar sağolsun Bardaksiz birakmadilar… Bock Menşeine uygun olarak : danke schon @Tuvi
Sizden duydum da ilk neyse o zaman bir kez daha şerefinize @haan @Tuvi @Spotlightkid