Bock bira kurulumu, Destek lütfen


(Kaan Delen) #1

Merhabalar,

Bock bira kiti kurcağım ve bir kaç sorum var yanıtlarsanız sevinirim.

*Öncelikle oldukça düşük gövdeli ve meyvemsi tat olmayan kolay içimli bira yapmayı hedefliyorum.
*Maya olarak önere bileceğiniz bir maya var mı ?
*Şeker olarak sadece toz şeker kullanmayı düşünüyorum yeterli olur mu ?
*Dark dme filan yazıyorlar bu nedir ne işe yarar ? :slightly_smiling_face:
*Fermantasyon süre ve sıcaklığı ve şişede bekleme süre ve sıcaklığı için tavsiye lütfen.
Teşekkürler.


(Saner Gülşen) #2

Merhaba, düşük gövdeli bir bira için fazladan malt özü kullanmamanız gerekiyor. Dediğiniz gibi yalnızca şeker ile kurmalısınız.
Dme, kuru malt özü demek. Lme dr sıvı malt özü. Bunları kullanmayın.
Uüksek sıcaklıklara çıkmazsanız meyvemsi tadlar oluşmaz. Bock kitiyle gelen ale mayası için ideal fermantasyon sıcaklığı 18-20 arasıdır.
Fermantasyonu 2 hafta civarında sürdürebilir ya da ölçğm setiniz varsa bitişini kontrol edebilirsiniz. Şişede en az 1 ay kalması iyidir.
Kit mayası dışında hangi mayaların bock ile iyi sonuç verdiğini öğrenmek için üstadların yorumunu bekleyin.


(Kaan Delen) #3

Çok teşekkür ederim, cidden aydınlatıcı olmuş. :slight_smile:


(Naci Can Akan) #4

Bock yaptıktan sonra bunun şişesini dolapta buz gibi soğutup içebiliyor muyuz yoksa mahsen sıcaklığında mı olmalı? Bir sonraki kitimi bock mu yapsam diyorum bir çılgınlık yapıp. Kolay içimli acı olmayan bira arıyorum.


(Saner Gülşen) #5

Bock ale maya ile geliyor. Aynen pilsner gibi 18-21 arası fetmante edip şişeleyip oda sıcaklığında bir kaç hafta dinlendirip buzdolanına atıp içebilirsiniz.