Bock'lu Tavuk :)

Her ne kadar ismi pek iştah açıcı olmasa da, tarif aşağıda :smile: Yarın akşam da pişmiş halinin fotoğrafını eklerim.

Bock bira ile tavuk marinasyonu:

  • Bir paket tavuk göğüs (3-4 adet)
  • Bir orta boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 8-10 adet top renkli biber (Yeşil-kırmızı-beyaz öğütülmemiş)
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı hardal
  • 1 Tatlı kaşığı bal
  • 25cl ev yapımı bock bira

Soğan ve sarımsakları kabuklarını soymadan tava, fırın, ızgara vs kullanarak közlüyoruz. Közleme bitince kabuklarını soyuyoruz. Tavukları çatal ile sık şekilde deliyor ve terbiyenin içine de nüfuz etmesini sağlıyoruz. Soğan ve sarımsakları robotta çok ince çekiyoruz. Borcama tavukları dizip, soğan, sarımsak, tane biberler, hardal, bal, tuz karışımınıda üzerine döküyoruz. Eldiven giyerek tavukları iyice yoğuruyor, sosun her yere ulaşmasını sağlıyoruz. Bir şişe ev yapımı bock bira açıyoruz, yarısını tavuğumuzun üzerine döküp, kalan yarısını içiyoruz :smile:

Biranın gaz çıkışının bitmesi için 5dk kadar bekliyor ve fermuarlı poşet, vakumlu poşet, buzdolabı poşetine alıyor veya borcamı streç film ile kapatıyoruz. En az 3-4 saat, ideali ise 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.

12 Beğeni

Tutar bu tarif ilk yorumu yapmış olayım

1 Beğeni

Burnuma kokuları geliyor şimdiden. Kemikli tavuk göğsü ile daha sulu kalabilir bence, paket hazır göğüslerin eti çok kuru oluyor genellikle.

Kemikli tavuğu marinattan çıkardıktan sonra, derisinin bütünlüğünü bozmadan deri altında cepler açarak, deri ile et arasına sarmısaklı ve biberiyeli tereyağı yerleştirince, hem çıtır bir deri hem de bol aroma olabilir.

Şimdiden afiyet olsun.

aynı fikirdeyim sizinle :slight_smile: Ama ev ahalisi derili tavuk sevmiyor maalesef.

Tavuğun derilisi, yemeğin salçalısı, kadının … makbuldür :smiley:

2 Beğeni

Yok artık. Bunu da mi yaptiniz:) Bira ne mübarek şeymiş…

Bock’lu tavuk deyince aklıma papalina tava nam-ı diğer Bock’lu kebap geldi :smiley:

Onun tadı güzeldir bilen bilir bu da öyledir eminim :slight_smile:

1 Beğeni

Gayet leziz :smile:

6 Beğeni

Bir de “tavuğun derisi ile gerisi lezzetli olur” derler. :fearful:

1 Beğeni

abi süpersin ya…:slight_smile: bu stout ile de olur sanırsam…:slight_smile:

ayrıca tum marine işlemlerinde kullanılabilir…Ayrıca su yanık tatta bir nevi barbekü sos olur…ohhhh mis… afiyet olsun…

:smile:

2 Beğeni

harika duruyor. deneyeceğim.

kova tortusunun Bock’unu çıkarmak diye buna derim ben :smiley:

hocam izgara yeri,ne fırında deneyin bi de. çok acaip bir lezzet fırtınası oldu. tüm o malzemeleri suyunu çektirene kadar 200 derece fırında pişirdik. yerken bi acaip olduk.

1 Beğeni

Tavsiyem biradan önce soslu haliyle en az 2 saat bekletip sonra birayı ekleyip 2 saat daha beklemek.

Benimde aklıma gelmişti fırın, bu akşama hemen göğüs alıyorum bock birayı döküp yarına fırına veriyorum.

1 Beğeni

Güzel olmuş elinize sağlık deneyeceğim, ben neredeyse bütün etlerimi kovanın sonunda kalan birayı kullanarak marine ediyorum. hem sulu oluyor hemde damak katıyor. Sebze yemeklerinde de fena olmuyor ama çok fazla tortu irite bir koku yayabiliyor.