Boo Beer - Pilsner


(Boo Beer) #1

Merhabalar, ilk denememiz olan Pilsner kitimizi bugün şişeledik. 500gr şeker ve 500gr DME ile yaklaşık 21 derece sabit sıcaklıkta tam 2 hafta kovada bekledi. 2 Hafta sonunda hala hava kilidi seviyesi eşitlenmemişti ve arada gaz çıkışı oluyordu. Ölçüm yaptığımızda 1010 değerini görük ve şişelemeye geçtik. 1 adet 360 / 1000 şeker ile 500ml şişelerden 20 adet cam, 20 adet plastik şişe olacak şekilde 40 adet şişeledik. 1-2 tanede ufak denemek için şişeledik. Bakalım hafta hafta ufak şişelerden açıp deneyeceğiz. Sanırım 2-3 hafta sonra tam içilebilir durumda olur. Butik Biraya ve siz değerli bira severlere saygılar.


(Özgür) #2

Tebrikler, şimdiden afiyet olsun.
Şişe şekeri az değil mi biraz? Ben bugün şişelediğim Pilsner’e 2 adet 750/360 attım. :smile:


(Boo Beer) #3

Aslında sizin yaptığınız gibi olması önerilen :blush: fakat biraz daha az gazlı sevdiğimiz için bu şekilde deneyelim dedik. Merak içerisindeyiz nasıl olacak :blush:


(Deniz) #4

Tebrikler, label da ayrıca güzel olmuş
Bence 1 aydan önce içmeyin, 2 haftayla 4 hafta arasında dünyalar kadar fark oluyor :slight_smile:


(Boo Beer) #5

Tavsiye için teşekkürler :blush: umarım dayanabiliriz 1 ay. Merak etmeden duramıyor insan :blush:


(Boo Beer) #6

Merhabalar :slight_smile:
Pilsner biramızı şişeledikten sonra boşalan kovayı boş bırakmak ayıp olurdu :slight_smile: hemen stout mayaladık. Bugün 2. Günü ve işten eve geldiğimde hava deliğinin etrafında ve hava kilidinin üzerinde lekeler gördüm. Bu herhangi bir sorun yaratır mı? :confused: temizlemek gerekir mi?


(Özgür) #7

Hava kilidini ve kovayı temizleyin.


(Boo Beer) #8

Teşekkürler cevabınız için :slight_smile: Hava kilidini çıkartmak sorun oluşturmaz mı?


(Özgür) #9

Kısa süreli çıkarmak oluşturmaz. Şu anda gaz çıkışı olduğu için, çıkan CO2 oksijeni iteleyecektir. :smile:


(Boo Beer) #10

Tamamdır teşekkür ederim :blush: