Buğday birasını şişelesem mi?

Merhaba, iki buçuk hafta önce kurduğum buğday birası kitimi 1 kg. şeker ile hazırlarken ilk ölçümü almayı unuttum, iki gündür hidrometre ile ölçüyorum değer 1006, mezura doldurduğum örnekte hafif asitli alttan alltan köpürüyor. Tadı gayet normal ekşilik, acılık vs. yok. Hafif asitli olması beni düşündürdü, butik bira bu kiti şişelerken 5-6 gr. arası şeker kullanılmasını öneriyor. Asitli olması daha sonra şişeleri patlatır mı acaba diye düşündürüyor beni, bir sorun yaşatır mı?

şişe şekeri:
1 x 1000/360
1 x 750/360

bira çoktan olmuş.
şişeleyin.

1 Beğeni

hem iki buçuk hafta hem de 1006 fg gayet yeterli, şişeleme yapılabilir. ben ilk buğday kitimi 5.5 gr/şişe ile yaptım bana göre fazla geldi, ikincisini 4 gr/şişe ile yaptım bence az geldi :slight_smile: bir sonrakini 4.7 gr/şişe ile yapacağım. herhangi bir patlama vs yaşamadım.

1 Beğeni

Teşekkür ederim @pulka :slight_smile:
@navaltan ben de 5 gr. ile şişelemeyi düşünüyorum, galiba yeterli olacaktır

1 Beğeni