Bugday Birasının Tortusundan Ekmek denemesi


(Onur Keskin) #1

Arkadaslar selam @Mert arkadasımızın omculugunde ekmek isine devam ediyoruz :slight_smile: bira tortusunun kalan kısmı ile daha buyuk miktarda ekmek yapmak istedim. 3 bardak mayalı su ve kabaca 4 yemek kasıgı kadar tortudan kullandım.oda sıcaklıgına gelen maya ve tortuya yaklasık 150 gr un ile karıstırdım ve uzerine strec film ile kaplayıp kalorifer uzerinde kabaca 1.5 saat beklettim. geldigim de karısımmın kopuklendigini gordum ve biraz kabarmıstı.( belki un daha az da konabilir) daha sonra 1.3 kg unu ki bunun 300 gr tambugday unudur, maya ve 20 gr tuz ve 4-5 ceviz ici ile birlikte cıvık hamur olana kadar yogurup kapta 2 saat mayalandırdım ve tekrar yogurup kaplara aldım orada da 1 saat bekledikten sonra pişrdim. Fotolardaki gibi farklı seyler dusunebilirsiniz.Bende irili ufaklı kaplar mevcut.Size belki fikir verebilir.

muhtesem bir ekmek oldu.


(Mert Erkol) #2

Ben buğdayı bu akşam veya yarın akşam şişeleyeceğim. Son derece hoş görünüyor ekmekler. Hafta sonuna bir parti daha ekmek yapılacak :slight_smile:


(Onur Keskin) #3

oh afiyetler… acaba stout yada bock gibi koyu ve daha aci kitlerden kalan tortulardan ekmek yapmak nasıl bir fikir_?


(Mert Erkol) #4

stout kovası da hafta sonuna açılacak onun ekmeği önümüzdeki çarşambaya filan yetişir.


(Onur Keskin) #5

abi fotoları cek lutfen rengini cok merak ediyorum ekmegin… Acılık nasıl felan onları bir bilmek gerek… :slight_smile: afiyet olsun simdidien…:smile:


(Mert Erkol) #6

Stout ekmeğini direkt tortudan yapmaya cesaretim yok açıkçası. Mayayı yıkamayı planlıyorum stout ekmeği için.


(Cenk) #7

Bira yaptıktan sonra da ekmek yapabilirsiniz. 33cl stout bira ekleyerek yapılan bir ekmek tarifi;


(Onur Keskin) #8

@Cenk süper tarifmiş.Süt yerine ayran koymakta enteresan geldi. tabii başka biralarıda koyabiliriz sanki…
.:smile:


(Onur Keskin) #9

ya evet , dun stout kurdum ve kitin tadına baktım cok acıydı… ekmegi biraz zorlar sanki…:smile:


(Mert Erkol) #10

Dün buğday tortusunu yıkayıp dolaba koydum. Haftasonu da stout şişelemesi var. Muhtemelen hafta sonuna buğdayın ürünlerini, önümüzdeki haftaya da stout un ürünlerini planlıyorum fırıncılık kategorisinde. Sürprizlerden birisini biliyorsunuz artık. Boza. Diğerini bekleyin :slight_smile:


(Onur Keskin) #11

bi dakka ben bozayı kacırdım yav… boza tarifimi verdin? abi bir link şeyedebilirmiyiz acaba…:smile:


(Mert Erkol) #12

Henüz vermedim tarifi, deneme sürmekte. Sadece facebook grubundan bir arkadaşımız sürprizi açık ettiği için söylediydim :smiley: hafta sonuna yetişir.


(Onur Keskin) #13

ooo bu guzel haber işte, havalar da sogumaktayken… :smile: