Canadian Blonde Mayalanma sıcaklığı

Arkadaşlar herkese bol keyifli günler.

Dün akşam 500gr dme 800gr şeker ve kit mayası ile kurduğum Coopers Canadian Blonde sıcaklığı ayarlayamadığım için buzdolabına koydum. Antepte ikametim. Ve hava 35 derece :slight_smile:
Şu an dolapta 13 15 arası değişiyor. Gazlanma başlamış hava çıkışı gözlemliyorum. Ama bütün mayalanma bu şekilde devam etse sıkıntı olur mu. Sonuçta lager tipi bira. Yorumlarınız için teşekkürler.



Şimdilik o derece 13-15i gösteriyor ama soğukluk kova içine kadar işleyince fermantasyon duracak. O yüzden dolaptan çıkarmalısınız. Buz tutmuş pet şişeleri etrafına dizip battaniye ile sarabilir ya da strafor kutuya koyabilirsiniz.

Hadi ya. :frowning: çalışıyorum. Her an soğutamayacağım için koymuştum. Aslında yaklaşık 24 saattir duruyor dolapta ve ciddi bir hava çıkışı var. Fotoğrafını çekmeye çalıştım hava çıkışının.

Peki 25 dereceye kadar dışarda soğutsam nasıl olur? Yine iş görür mü?