Cold Crush Denemek


(Doğucan Yilmaz) #1

Merhabalar bugün Export Pilsner kitimde 11.gündeyim. Bulanıklığı azaltmak adına cold crush denemek istiyorum. Kovayı bugün dolaba alsam 3-4 gün sonra şişelesem olurmu? Yoksa mayalanma süresi bittikten sonra mı cc yapayım? Birde şişeleme şekerini direk kovaya döküp sonra şişeleme yapsam sorun olur mu? Tek kovaya sahibim. Bu konularda aydınlatırsanız sevinirim, iyi günler.


(Cobra Kai) #2

tek kova sahibiyseniz şişeleme şekerini kovaya atıp şişeleyemezsiniz. 750/360 küp şekerlerden şişe başına ikişer tane atarak şişeleyebilirsiniz. cc için ise fermantasyon bittikten sonra soğutmanız daha iyi olur. zaten aşağı yukarı artık fermantasyon da bitmiştir ya da bitme aşamasındadır yine de hidrometre ile ölçüm kesin sonucu vericektir. son olarakta cc yaptıktan sonra şişelemeden önce kovayı tekrar eski sıcaklığına getirin öyle şişeleyin.