Cooper Buğday Kiti ve Fermantasyonu


(Cagatay Afsar) #1

Merhabalar,
Uzun uzadıya tüm süreci yazacaktım ama sürekli aynı şeyleri okuduğumuz için direk sonuca gelmek istiyorum. Coopers Buğday kitini 1kg DME 500gr şeker ve wb06 ile kurdum. Yaklaşık 1,5 gün sonra baloncuk çıkışı durdu ama su seviyesi eşit değil. Bu 5. kitim olduğu için fermantasyon biraz erken bitti gibi geldi bana. Sizlere sorum, fermantasyonu biraz daha uzatmak için kitin kendisinden çıkan mayayı uyandırıp eklemeli miyim? Değerli yorumlarınız için teşekkürler.


(Ertuğrul Arda) #2

Kovada hava kaçağı var. Ancak basınç belirli bir rakkamın üzerine çıktığı zaman kabarcık çıkıyor. Basınç düşünce kaçağın debisi tahliyeye yettiği için hava kapanında kabarcık değil sadece basınç farkı görüyorsunuz. Fermentasyon daha bitmedi. Kova kullanırken fermentasyonun bittiğine ölçüm aleti kullanmadan karar vermeyin.


(Ahmet) #3

Merhaba,
Neden 1 kg DME + 500 gr şeker kullandınız, özel bir nedeni var mı acaba?
Ben de Muntons un buğday kitini kurdum ama sadece 1 kg DME ile.


(Cagatay Afsar) #4

Ahmet Bey selamlar,

Coopers kitinde alkol oranını %5 e çıkarabilmek için önerilen 1kg dme ve 700gr şeker. Bundan dolayı kullandım.