Cooper's Buğday Gaz Çıkışı Sorunu


(Yavuz) #1

16 haziranda kurdum, 19 derecede mayalandı ilk gaz çıkışı 1 gün içinde gerçekleşti ancak 2. gün klasik buğday kiti hava kilidi taşması oldu. Bende tavsiye edildiği üzere hava klidini yıkayıp arındırıp yerine taktım. O günden bu yana gaz çıkışı olmuyor, hava kilidinde sadece dengesizlik var. Koya 20 derece sabit sıcaklıkta ve kontrol ettigimde bir kaçak gözlemlemedim.
Sizce ne olabilir fermentasyon tamamlanmış mıdır?


(Ezio Auditore) #2

Bitmiş olabilir. Ölçüm yapabiliyorsanız 1010 gördüğünüzde şişeleyin.
Ama sabit 20 de tutabiliyorsanız bence bekletin. Olgunlaşsın. 1 hafta çok erken.


(Can Uzun) #3

Hidrometre ile ölçüm yapmanız önemli fermantasyon ne durumda en önemli kriter o. @Spotlightkid’in de dediği gibi 1 hafta çok erken. Hava kilidinde de basınç var anladığım kadarıyla, bence de bekleyin…


(Yavuz) #4

Cevaplar için teşekkurler. hidrometrem yok
15 gün bekleyecegim bakalım. Kova içinde Karusen oluşumları var fermentetasyon kısmen gerçekleşmiş gibi duruyor. @acosta @Spotlightkid