Coopers Mexican Cerveza fermantasyon


(Sinan Aliev Suleymanov) #1

Arkadaşlar kiti kuralı 4 gun oldu hiç baloncuk cikmadi kapağı kontrol ettim yerine oturmus gozukyor.Mayayi eklemeden kitin soğumasini bekledim yaklasik 5 saat ,sonra 21 derecede karistirmadan mayayi ekledim.Acaba kovayi karistirip mi ekleseydim mayayı.Bu kurdugum 15 nci kit hic boyle birseyle karilasmadim.


(Göksel Akkoca) #2

Tam olarak ben de aynı durumdayım. Aynı kiti kuralı 5 gün oldu ama hiç hava çıkışı yok. Ben kovada bir kaçak olduğundan şüpheleniyorum. Daha önce bir kere export pilsende de aynı durum olmuştu, hiç hava çıkışı olmadan kova süreci bitti ama sonuç iyiydi. Ben yarın yoğunluk ölçümü yaparak fermantasyonun devam edip etmediğini kontrol edeceğim, bildiğim en garanti kontrol yolu bu.


(Sinan Aliev Suleymanov) #3

Iki gun sonra bende bend bi olçüm yapayim sonucu yazarim, demek ki bagzen boyle olabiliyor ama reaksyon sonucu illaki bi hava cikisi olmasi lazimdi hic gormedim.


(Şişede Enaz BİRAY) #4

Kovada veya hava kilidi contasında kaçak vardır büyük ihtimal.
Streçlemeyi deneyin, bir kaç saate belli olur.


(Bozkurt™) #5

Coopers Mexican Cerveza kuracağım acılık oluşmaması için tavsiye var mı?


(Şişede Enaz BİRAY) #6

Acılıktan kastınız ne bilmiyorum ama cerveza stili acılıktan oldukça uzak, gayet sek, sade ve düz bir karaktere sahiptir.
Kıyaslama yapabilmeniz adına miller, corona, mariachi, sol gibi biraları tadabilirsiniz.


(Bozkurt™) #7

Teşekkürker forumda yapilan bazi yorumlar nedeniyle
Aklim karıştı birazda.
Şişede ne kadar bekletmek lazım


(Şişede Enaz BİRAY) #8

3 haftadan itibaren tüketilebilir.


(Hasan) #9

Ben muntons kiti 1 kg şekerle kurmuştum. Beklediğim gibi hafif bir bira olmamıştı ve acılık mevcuttu.
Bugün itibariyle coopers cervezayı 1 paket ekstra açık dme ve 350 gr kadar şekerle kurdum. Bakalım nasıl olacak.


(Şişede Enaz BİRAY) #10

Kaç gün kova, kaç gün şişe?


(Hasan) #11

21 ekimd 2017de kurmuşum, 21 gün kovada kalmış. Arkasından 3 hafta gibi ilkini açmışım. Sonuncu şişeyi daha yeni içtim.
Alkol oranı 4,3 çıkmış. Bira olarak güzeldi fakat benim beklediğim mariachi-miller gibi o yaz biralarından biraz uzaktı ve acılık mevcuttu. Tabi çok keskin bir acılıktan bahsetmiyorum ama bitişte kendini baya belli ediyordu.
Geçenlerde birileri kitlerin acılık değerlerinin olduğu bir tablo paylaşmıştı ama herşeyi kaydeden ben, onu kaydetmemişim (sizde varsa çok makbule geçer :slight_smile: ). Orada muntons cervezanın acılık değeri coopersınkine göre bariz yüksekti. Aslında o tabloyu görmesem tekrar cerveza kurmayı düşünmüyordum.


(antipanik) #12

Ben cumartesi coopers meksika birasını kurdum.
15 saat sonra gaz çıkışı başladı.
Ortam 23 C olmasına rağmen sonrasında gaz çıkışı hızlandı ve kova 25-26C yi gördü.
Dün akşam gaz çıkışı sakinledi sonunda.

Hava çıkışı 48 saati geçtiyse ve hala yoksa kapağın etrafını iyi oturmuş mu bastırmak lazım.
Hava kilidi dibinden kaçak olabilir. Köpük vb ile bakılabilir.
Kova kapak etrafını streçlemek işe yarayabilir.
:blush:


(Şişede Enaz BİRAY) #13

İlginç,
Damak tadı farklılığını bir kez daha görüyoruz :slight_smile:
Bana zerre acı gelmiyor.


(Göksel Akkoca) #14

Hiç hava çıkışı olmadan 8. günde yoğunluk ölçümü yaptım 1.006 :blush: mayalar işini yapmış, beklediğim gibi açık sarı bir bira geliyor. Kapak tam kapalı ve streçliydi, hava kilidi contası kaçırdı büyük ihtimal, bir dahaki kurulumda contayı yenilerim artık. Lemondrop şot ile hop tea ve dry hop deneyeceğim, sonuçları yazarım.


(Sinan Aliev Suleymanov) #15

Bende bugun ölçüm yaptim 1008 inmis hava cikiai hic olmadi muhtemelen hava kikidi contasindan benimde kontrol edicem kit bi siseleyeyim.


(Ahmet Kiraç) #16

Ben pazar günü kurdum ve aynı sorunla karşılaştım. Hala hava çıkışı yok, sizleri okuyunca rahatladım biraz​:grinning::grinning::grinning:. Kiti alalı bayağı bir süre olmuştu, bekliyodu bi köşede baştan ona yordum bayatladı falan sandım ama sizlerde de aynı sorun olunca şimdi kitle ilgili olabileceğini düşündüm. Hepimize aynı anda aynı sorunun olması onu düşündürdü. Ya da sıcaklıklardan kaynaklı olabilir mi? Yeteri kadar sıcaklığı düşüremediğimşzden olabilir mi? Her hal de hafta sonu bir ölçüm yaparak sınuca göre şişeleyeceğim ben de…


(Sinan Aliev Suleymanov) #17

Benim sabit sicaklik 21 derece mahzende muhtemelen bu kit böyle çalişiyor.


(mehmet ) #18

Meraklımdan soruyorum kaçak olan yeri kokusundan anlayamıyor musunuz?


(Sinan Aliev Suleymanov) #19

Kokuyla anlasimaz anca kopuk starsanla kontrok et mek lazim ama ben sonuc alamadim kacak yok gibi.


(Şişede Enaz BİRAY) #20

Valla benim muntons cerveza şu an kovada, fokur fokur kaynadı 5 gün boyunca :slight_smile:
Muhtemelen kovalarınızda kaçak vardı ama sorun değil, ha kaçaktan çıkmış ha kilitten, yeter ki içeri bir şey girmesin.

  1. günde 1006 çok moral verici bir rakam, 12. gün ölçüm yapacağım, bu değeri veya altını görürsem direkt şişelerim.
    (1 temmuzda kuruldu, 1 kilo şeker 23 litre 1040 ile başladı)