Coopers Mexican Cerveza

31.07.2017 aranıza yeni katıldım. Bugün ilk kitimi kurdum, hızla devamı gelecek. Hafif bir başlangıç olsun istedim. Bir tavsiye üzerine bu seçimi yaptım. Sabırsızlanıyorum…

6 Beğeni

Selamlar. Bende ilk biramı 29 unda kurdum. Sizdeki kiti ise iki veya üçüncü de kurmayı düşünüyorum. Muntons pilsner kurdum ama fazla su kattık acemilikden. Tadım notunuzu paylaşırsınız umarım. Afiyet olsun.

1 Beğeni

selam,
bu kiti daha önce birkaç kit kurmuş deneyimli bir dostum hafif bira istediğim için tavsiye etti.içiminin çok keyifli olduğunu söyledi. tadınca düşüncelerimi bildiririm. Ben bu kiti 250gr toz şeker + 500 gr kuru maltözü(light) ile 23 lt kurdum 18 saat sonra gaz çıkışı başladı şuanda çok iyi gidiyor. ikinc ikiti greyfurtlu olanı düşünüyorum. artık bakacaz…:))

Ben de 3. kitim olarak bunda karar kıldım. Siparişim yarın gelecek tahminen. Sormak istediğim 1-2 şey vardı, buraya yazayım madem.

Bu kitin sitedeki sayfası altında önerildiği üzere 500 g kuru malt özü kullanacağım.
Kullanım kısmındaki açıklamalardan 1 kg toz şekere 500 g kuru malt özü eklemek yönetimini beğendim.

Başlangıç kültüründen bahsedilmekte lakin bu lager tipte veya 1065+ yoğunlukla başlayan tiplerde öneriliyor. Bu kitin başlangıç yoğunluğu 1065’den düşük mü ?

1 Beğeni

1065 og nin üzerinde birkaç kit anca vardır :slight_smile: 1 kilo şeker ve yarım kilo malt ozuyle 1045-1050 civarı olur diye tahmin ediyorum.

1 Beğeni

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler @Cem48
Başlangıç kültürü işine bulaşmıyorum o zaman.

rica ederim. ben birçok kit kurdum ancak hiç maya uyandırma yapmadım. ama mayanın daha iyi çalışması için maya uyandırma öneriliyor, bundan sonra yapmayı düşünüyorum. Hatta mayayı direk serpince bir kısmının öldüğü söyleniyor. artık orası biraz size kalmış :slight_smile:

selam , ben 250 gr şeker + 500 gr kuru malt özü ile kurdum ,ilk ölçüm 1040 idi.

Merhabalar, ben de 2.kitim olarak dün bu kiti kurdum.
500 gr açık renkli kuru malt özü ve 400 gr şeker ile 23 litre olarak kurdum. Malt özünü eritmek zor oldu. Hemen topaklanıyor. Sıcak yada normal su farketmiyor.
20 derecede ölçüm yaptığımda yoğunluk 1040 idi. Sıcaklığı 20 civarında tutmaya çalışıyorum. Umarım içimi keyifli bir bira olur. Bu arada Coopers kitlerin şerbetçiotu aroması zayıf oluyormuş. Bu yüzden dry hopping yapmayı düşünüyorum.

1 Beğeni

Bende kurulum sırasında hergangi bir problem olmadı sabırla yaptım. ancaaaak gaz çıkışının ertesi günü kapak çok şişmişti ben biraz (ilk kitin heyecanı ile ) sabırsızca davranarak gazı boşalttım. üçüncü gün gaz çıkışı bitti. Siz siz olun kovaya müdahale etmeyin , sabırlı davranın. ha birde kova sıcaklığı takip edilmeli gaz çıkışı kesilmeden önce kova sıcaklığı öğleyin 23 dereceye çıkmıştı. bu gün buz aküleriye 21 derecede tuttum. ancak tıs yok :frowning:

Siparişim geldi bugün, inceledim talimatları. Butikbiranın kendi önerisinde;
“İlaveten” 1 paket DME ve 250 gr toz şeker öneriliyor.
Yani butikbira önerisi için toplam miktarlarımız ve içeriğimiz 1250 gr toz şeker ve 1 paket DME midir ?

Coopers’ın talimatlarına da baktım. Bu arada Coopers’ın talimatları için tenekenin üzerinden etiketi kaldırmanız gerekiyor. Şans eseri gördüm ben de “peel here” yazan kırmızı ufacık bir etiketi kaldırmanızı sağlayan dil var.

Coopers’ın talimatlarında önerilen şekilde yapılırsa OG 1038 çıkar diyor(Şerbetin şekersiz ve Coopers’ın kendi DME tarzı 1 kiloluk bir ürünüyle yapılması öneriliyor). Şişeledikten sonra en az 14 gün dik bir şekilde 18 santigrat derecede saklanması öneriliyor. Aynı zamanda Coopers diybeer.com/101 diye bir siteye yönlendiriyor daha fazla talimat için.

dibeer.com/101 sitesinde Mexican Cerveza modeli için international series’e girmek gerekiyor. Direk gözüme çarpan öneri şu oldu;
Eğer direk kiti kurmayacaksanız, mayayı buzdolabında saklayın. Direk attım mayayı buzdolabına.

OG için 1038 diyordu zaten tenekenin talimatlarında. İnternetteki talimatlarda da FG için 1008 vermiş.
Tahmini kova süreleri için de 21 derece 6 gün, 27 derecede 4 gün vermiş. 14 günden aşağı çekmem zaten.

Herkese kolay gelsin.

Edit : yukarıda kalın itelik yaptığım kısmı yanlış anlamışım ben. Butikbiranın teneke üzerine yapıştırdığı etikette tam olarak yazan şu :
*Coopers 1 kit (23 litre) yapımı için kite ilaveten 1 paket kuru malt özü ve 250 gr toz şeker kullanılmasını önermektedir.

2 Beğeni

bende tam olarak öyle yaptım 1 paket kuru malt tozu(500gr)+ 250 gr şeker. gaz çıkışı erken (18. saatlerde başladı 3.gün akşam sona erdi) bitti bundan dolayımı(az şeker) anlamadım.OG 1040 ölçtüm. tadını merak ediyorum ancak daha 4 gün oldu. :confused:

1 Beğeni

Ben de 500 gr DME + 250 gr toz şeker ile yapayım madem.

1 Beğeni
  1. ve 9.gün yoğunluk ölçümüne göre 1006. Sanırım fermantasyon tamamlandı. Tadımladığımda ise pilsnere göre daha duru hafif coronaya benzer bir tad aldım. Alkol oranı 4.5 olacak gibi.
1 Beğeni

Dün kit kurulumunu gerçekleştirdim.
Önce 250 gr şeker + 250 gr suyu kaynattım. Sonra buzdolabında soğuttum.
500 gr şerbetçiotlu DME + 500 gr soğuk su karışımı hazırladım. Sıcak suda topaklanıyor dedikleri için soğuk su ile yapayım dedim. Gene de topaklandı. Bidaha da uğraşmam sıcak suyla soğuk suyla vs.
Su-şeker karışımı ile şerbetçiotlu DME-su karışımımı kovaya aldım. 23 litreye tamamladım.
4. saat gaz çıkışı başladı.
25 Ağustos gibi şişelemeyi planlıyorum, bakalım nasıl olacak.

1 Beğeni

:grinning:evet 15. gün şişeledim alkol oranı% 3,9 ölçtüm, 16 adet 0,50 ; 30 adet 0,33 ; 25 adet 0,20(soda şişesi) çıktı. tadı harika , dayanamadım şişelediğim 2. gün soda şişelerinden birini açtım gazlanma hemen başlamış (pıssst sesi mükemmeldi) ; sıcak içtim soğutmadan ama tadı şimdiden süperdi.eşe dosta dağıtıyorum.:beers::grinning::+1::clap:



6 Beğeni

Bu kiti 500g light dme ve 400g şeker ile kurdum. Sıcaklığı 18-20 derece aralığında tuttum. Kurulumdan itibaren 9 gün geçti fg 1009 civarı daha şişelemedim. Fg ölçerken biranın tadına baktım şarap tadı vardı ve rengi biraz bulanık. Biram bozulmuş mu acaba ?
Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam bende de aynı şarap tadı bulanıklık vardı 10.gün şişeledim 1 haftada gayet güzel oldu. Hızlı olgunlaşıyor bu kit

2 Beğeni

Teşekkür ederim içimi rahatlattınız.

1 Beğeni

Kurduğum kitlerde bende şileleme sırasında aynı tadı alıyorum. Bu sanırım gazlanan olmadığı İçin. Şişeleri 12. Günden itibaren içmeye başladım.30-35 . Gün son şişeleri içtim her geçen gün tadı oturuyor dahada güzel oldu.


Bu şişedekilerde 500 Light dme + 1 kg şeker ile kurdum bakalım nasıl olacak :grinning::+1::ok_hand::clap:

2 Beğeni