Coopers Mexican (deneyli kit)

Merhaba
500gr şerbetçi otsuz dme ve iki su bardağı (gram ölçemedim) şekerle kit kuruldu.
5ci günde gaz çıkışı durdu. Bende ölçüm alıp 9cu günde şişeledim.
2 tane 5lik pet şişe deney tüpüm oldu.
Birine limon kabuğu çayı, diğerine portakal kabuğu çayı yaptım. Geriye kalanı normal şişeledim. Aslında olips atacaktım ama şekerleri markette unutmuşum :slight_smile:

Petlerin içine 1000/360 lardan 4 tane attım.
Dikkatimi çeken şey renk çok koyu gibi. Yorumunuzu rica ederim.
Bunları şişelerken kovaya köpürtmeden koyacağım. Başka alternatif yok.
Og 1038 - fg 1008 coopers kılavuzundaki hesaplamaya göre alkol 4,2 falan çıkıyor.
Bekleyip göreceğiz

Cerveza nın bu kadar koyu olması normalmi?
Şişelerken tattım sıkıntı yoktu.
@Spotlightkid

Bardakta daha açık olacaktır rengi bence.
Çok aşırı açık sarı değil ama. Hafif kahverengi tonları vardı.

1 hafta şişeden sonraki hali aşağıdadır.
Hafif maya tadı geliyor. Arkadan lime falan hissetmedim. Belki daha erkendir. İçimi rahat. Hani o filmlerdeki sert abiker lökür lökür içiyor ya aynı o ayarda. İnternetteki alkol hesaplamaya göre 3,8 , Coopers a göre 4,2 alkol hesaplanıyor.
İlk kitim buğdaydan pek tatmin olmadım sadece kafası iyi.

1 Beğeni

Haftalar geçtikçe malt tadı baskın hale gelecek.
Lime aroması tabi buram buram değil.
Ama andıran bir tat var. Gene de o kadar net değil.
Karakteri sürekli değişiyor.
Daha önceki mexican cortez gold 3-4 ayda çok çok değişmişti.
Belki şerbetçiotu yoğun olduğundan.

Buğday benim de beklediğim gibi olmadı.
Ama 1-2 aylık daha yolu var. Bekleyelim görelim.

1 Beğeni

@Spotlightkid aroma için ikinci fermentasyon yaptığım 5liklere güveniyorum. Portakal ve limon.
Yaza kadar dayansın diye birde cortez kurmak istiyorum.

Bu arada etiket çalışmam amatörce oldu ama sevimli oldu

3 Beğeni

Bence çok şirin olmuş.
Cortez yap kesinlikle.
Yaza hele harika olgunlaşmış oluyor.
Cortez Cooperstan güzel.
Ama tabi Coopers’a şerbetçiotu bassak belki onu da çok çok beğenicem.
Ne demiş atalarımız, “kötü bira yoktur, az şerbetçiotu vardır” :slight_smile:
Ata yaptım ya kendimi birden :slight_smile:
Ben artık saklıyorum biraları stok yapıyorum.
Yeterince olgunlaşsın sonra içicem.
Nasılsa 5 kasam var.
Amaç zaten ağız tadı ile içmek.
Haldır huldur içmenin bi zevki kalmıyor bi süre sonra.
Hele son şişe çok güzel oluyor ki, o pişmanlık anı tarif edilemez.

1 Beğeni

Etiket güzel dostum, o kadar yüklenme kendine :stuck_out_tongue:

1 Beğeni

Okurken senin buğdaydan hoşlanmadığın yorumlarınla karşılaşınca 10 gün önce şişeleyip hala denemediğim buğdaydan öyle korkuyorumki bir sene bekleyebilirim denemek için :slight_smile:

1 Beğeni

Şişelerken ölçüm kabının içindeki numune daha güzeldi.
İlk şişeden tadım da çok çok kötü değildi.
Sonraki hafta denediğimde niyeyse kötületmeye başladı.
Ekşimsi bir tat gelmeye başladı.
Bence şu an erken buğday için hala.
Ben de korkuyorum açıkçası tekrar denemeye.
3 hafta sonra bir tane açmayı planlıyorum.
Ama şu anda böyle olacaksa kesinlikle istediğim şey değil.
Tabi benim hedef biraz yüksek. Weinstephaner olunca tatminsizlik de olabiliyor.
Ancak kesinlikle henüz olmamış. Erken dönemlerinde içilirse çok tatmin etmeyecektir emin olun. Ama uzun süre dinlendirilmişini içmiştim. Gayet de güzeldi.

1 Beğeni

Oranje Bock ve Exp Pilsi de kurdum, Exp Pils’in 10 litresini ayırıp amarillo ve başka bir şerbetçiotu daha basmayı planlıyorum. Yani bütün bu kitlerden yeterince bekleyip tat alamazsam çok üzüleceğim :slight_smile:

Şu dediklerinizden memnun kalmamanız için hiçbir sebep yok.
Sadece biraz sabır.
Özellikle oranje bock a kefilim :slight_smile:
Exp pilsene de yakışacağını düşünüyorum amarillo nun.

1 Beğeni

Sabredip hiçbirini yılbaşından önce açmayacağım. O arada kafayı kırarsam, evi de ikna edebilirsem new zeland pale ale ya da Nog falan kurmayı düşünüyorum. Bakalım :slight_smile:

Aslında speedynin meksika barında içerlerken bir bölümü vardı. Küçüklüğümden hatırlıyorum ancak görsellerde bulamadım bir türlü. Belki youtube tan bulabilirdim. Uğraşacak vaktim yoktu.
Telefon uygulamaları işimi görüyor

Aynı buğday korkusu bendede var.
Köpüğe kafayı taktım. Dipten fokur fokur gaz çıkıyor ama köpük yok. Tat bi değişik ekşilik yok gibi var gibi. Burundan nefes verdiğimde tanımlayamadığım bir koku tat. Bunların hepsi negatif yönde.
Keşke 1tam portakal kabuğu çayı yapıp dökseymişim.
Şişelerin başında çaresiz bekliyorum :smile:

Selamlar.Daha önce ben de Cortez kurmuştum ve deneysel olması için içine 550 gr’a yakın limonata şurubu koymuştum.Yaz ayında annemin hazırladığı bir konsantre limonata özütü aslında bu.Limon kabuğu rendesi ve şeker ile kaynatarak yapıyor daha sonra soğutuyor ve bardağa su ilavesiyle servis ediliyor.Yıllardır içtiğim mükemmel bir tat bence.Fakat benim kattığım 550 gr çok baskın bir limon tadı oluşturmuştu.Sıkıntı miktarın fazlalığıydı sanırım bugün denesem 250 gr’ı geçmem.Tecrübe ettiğim en önemli durum limon tadının bozulmadan yani ekşimeden birada ilk günkü tadında şişede 2 ay kalmış olmasıydı.

2 Beğeni

kitin deneyli kısmı maalesef hüsran oldu benim için :frowning:
portakal kabuğu çaylı olan şişelerden bir tane açtım ve gaz yok tatlımsı bira.
maya katmadan önce hazırladığım şerbet daha güzeldi öyle söyleyeyim.

ya ben ikinci fermentasyon olayını beceremedim. ya bekleme süresinde bir sıkıntı var yada başka birşey. çok üzüldüm :disappointed_relieved:
tam sofralık biraydı kolanın yerine ikameydi. sağlık olsun