Coopers pilsner için en ideal maya?


(ahmet) #1

Coopers pilsner için çökelme ve berraklık konusunda en iyi maya hangisi olabilir?
deneyen ve memnun kalan arkadaşlardan yorum bekliyorum.


(hsn) #2

selamlar.

deneyimli değilim ama neredeyse tüm forumdaki konuları tek tek okudum. benim çıkardığım sonuç ise w34/70 mayanın oluşturabileceği yan ürün tatlarını en az verecek sek içimli bira için en ideal maya.

bunun dışında s05 maya da yine yakın bir performansa sahip gibi.

bu mayaları denemedim ama ilk sırada benim için w34/70. sıradaki kitle birlikte deneyimlemeyi planlıyorum.

bol köpüklü biralar


(çetin ergun) #3

Ahmer bey,
Pilsner biralar biliyorsunuz lager tarzı biralardır.En ideali bence lager maya kullanmak gerekiyor.ısı probleminiz yoksa w34770 ideal olabilir,birde M54 maya var 22 dereceye kadar ısıyı tolore edebiliyor,ancak şu anda stokta yok galiba.
Ama ısı kontrolüm zor diyorsanız us 05 en doğrusu sanırım.
Bu arada ben iki kere muntos pilsner i kendi mayası ile 20 derecelerde yaptım,en az bir ay şişede bekletince hele iki ay ve üzeri bekletince nefis bira oluyor.
Güzel biralar dileğiyle


(Burak Baytar) #4

Merhabalar butik bira ailesi
Bende aranızda yeni katıldım ve başlangıç setimi siparis ettim, Setle beraber açık renk sıvı malt özü ve yarım Kilo şekerle şerbeti fermente Edip şişelerken 2 kup seker atmayı planlıyorum, sıvı malt özü kullanacak olmamın ne tür etkisi olacak deneyimli arkadaşlardan rica etsem bu sorumu cevaplayabilirler mi? Şimdiden teşekkür ederim


(Burak Baytar) #5

Ve bu şerbeti kitle beraber gelen maya ile yapmayı düşünüyorum. Sizce kitle gelen maya yeterli olur mu bu konuda yardımcı olursanız sevinirim


(GambLe41) #6

Sıvı malt özü kullanmanız biranızın köpüğünün daha kremamsı ve dayanıklı olmasını sağlayacak ayrıca şekere göre lezzet olarak çok daha doyurucu yani gövdeli bir bira elde etmenizi sağlayacaktır.
@Burak_Baytar


(Burak Baytar) #7

Ve bu şerbeti kitle beraber gelen maya ile yapmayı düşünüyorum. Sizce kitle gelen maya yeterli olur mu bu konuda yardımcı olursanız sevinirim