Coopers Ruby Porter 3. gün kabarcık yok!...edit:11 gün geçti son ürün bozuk olabilir mi?

Merhabalar,

2 başarılı kit sonrası 3. kitim olacak Coopers Ruby Porter’ı Cuma sabah kurdum. Aslında gece kurmuştum ama sıcaklık sabah 20 C’ye düşüğü için mayayı sabah ekledim. Bu gün, Pazartesi sabahı, hala karbondioksit çıkışı başlamamıştı. :neutral_face:

Mayalanma kovasında fazla Star San’lı çözeltinin kalıp eklediğim mayayı öldürmüş olabileceğinden şüpheleniyorum.

Aklıma gelen çözümler;

  1. Biraz daha beklemek.
  2. Elimde bulunan Master Pint Pale Ale kitinin mayasını kullanmak.
  3. Kova içeriği 1-2 gün daha bozulmayacaksa yeni maya siparişi vermek.

Nasıl bir çözüm önerirsiniz? Üstatlardan yardım istiyorum.

Şimdiden teşekkürler :relaxed:

beşinci günün şafağında gaz çıkışı başlayan bir kitim oldu :slight_smile: lager mayasıyla düşük sıcaklıkta yapmıştım ama olur mu olur.

3 Beğeni

Darısı başıma bakalım :smiley:

Hava kiidindeki seviyeler nasıl?
Kapakta bombe var mı?
Kapak tam kapanmış mı?
Kapağın çevresini ve havakilidi girişinin etrafını streç filmle sarmayı denediniz mi hava kaçağına karşı?
Oda sıcaklığı 20 derece civarı mı?

Bunlara bir bakın, maya eklemeyi sonra değerlendirelim.

Bir iki tavsiyem var:
Kovayı starsanladıktan sonra arındırdığım mutfak evyesi üzerinde ters şekilde bir iki dakika bekletiyorum, kovadaki fazla starsanlı su ve köpük süzülüyor.

Bir de her kurulumda daha baştan starsanlanmış streç film koyuyorum kapağın altına.
Ortasına delik açıyorum gaz çıkışı için.
Kapağı kapatıp etrafına kalın kağıt bant yapıştırıyorum.
Hava kilidinin çevresini de bantlıyorum.

1 Beğeni

Sanırım sorunu çözdüm. Candy sugar yapıp kovaya ekleme sürecinde dikkatim dağılmış ve kovayı karıştırmayı unutmuşum. Candy sugarı da ekleyince rengi koyulaştığı için karıştırmadığımı farketmemişim. :slight_smile:

Kovanın içinde pozitif basınç olduğu kapağın bombe yapmasından belliydi. Shot bardağı ile tadım yaptığımda biraya benzer, gazlı ama çok şekerli bir tadı vardı. Kapağı açıp yavaşça karıştırıp homojenize ettim. Bu sabah kabarcık çıkışı başladı.

Önceki süreçte mayalanma yavaş olduğundan karbondioksitin kapağın çeperlerinden sızdığını varsayıyorum.

@kokandellec kovayı ters çevirmeyi ben de uygulayacağım bundan sonra, teşekkürler. Streç filmle neye benzediğini gözümde canlandıramadım. Kovanın kenarlarından dışarı taşıyor sanırm, değil mi? Kapak bu kadar sıkı geçerken sıkıntı olmuyor mu, ya da yırtılmıyor mu, merak ettim.

Evet kovanın ağzına streç film takıyorum, ben de forumda birinden öğrenmiştim.
İki parça streç film ağzını kapatabiliyor.

Çiçek sulamak ya da ütü yaparken kırışıklıkları açmak için satılan sprey şişeleri var ya. Ona starsanlı su dolduruyorum, arındırıma işlemi için çok pratik.
Streç filmi bununla arındırıyorum.

Kovanın ağzını sardıktan sonra, evet kenarlarından sarkıyor, iyice gerdiriyor ve ortasına gaz çıkışı için delik açıyorum. Kapağın contası olmadığından, takıldığında ekstra izolasyon sağlıyor. Ayrıca kapak kenarlarını ve hava kilidi çevresini kağıt bant ile dönüyorum.

Geçmiş olsun, çözmüşsünüz sorunu.

Tekrar merhaba,

Birayı bozduğumdan şüpheleniyorum… Tadım için aldığım örnek biraya çok benziyor ama beklediğimden daha ekşi ve acı. İlk defa Coopers Ruby Porter yaptım, belki tadını yadırgıyorumdur ama emin olamıyorum. Uzun süre kabarcık çıkmadığı için asit bakterileri daha çok çalışmış olabilir ve daha ekşi olmasının sebebi olabilir belki diye düşünüyorum. Akşama fotoğraf paylaşacağım. Bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.