Cornelius fıçı işine başta dışarıdan bakınca insan “aa ne güzel, 40 şişe yıkamaktan kurtulacağım” diye düşünüyor. Amma lakin ki öyle değildir. 
Eksiler:
- Maliyet
- Yer ayarlama meselesi
- Memlekette gerekli malzemelerin bulunmaması. Düzgün hortum bile yok
Çoğu şeyi yurtdışından getirtmek gerekiyor.
- Düşünüldüğü kadar “az uğraşlı” olmaması. Evet fıçılama aşaması şişelemeye göre çok kolay ve hızlı, ama o hortumların, muslukların vs periyodik olarak temizlenmesi gerek. Uzun vadede şişelemekle kafa kafaya geliyor uğraş. CO2 tüpü bitiyor vs vs…
- Musluktan köpüksüz bira alabilmek için biraz araştırma/okuma/deneme/yanılma gerektirmesi.
Artılar:
- Evde bira musluğu (muslukları) olması
- Uygun teknikler ile özellikle IPA’larda aromaların çok daha uzun korunması. Şişe ile kıyas kabul etmez hiçbir şekilde.
- Keg hopping yapabilme, fıçı bitene kadar IPA’nızın aroması ilk günkü gibi oluyor, hatta giderek artıyor.
- Şişe şekeri olmadan gazlandırabilme (Gaz için daha az alkol) Benim gibi alkol değil de tat peşinde olanlar için bir artı nokta. (Ama çok küçük bir artı)
- Sizin için önemliyse tortusuz ve berrak bira…
Sitedeki mini fıçıları kullanmadım, onlar hakkında bir yorum yapamayacağım. Ama yurtdışında da pek tercih edilmiyor onlar. Ya şişe, ya Cornelius kullanılıyor genelde.