Cucumber beer = salatalıklı bira bunu evde yapamaz mıyız?


(Yusuf Güley) #1

cucumber beer = salatalıklı bira bunu evde yapamazmıyız?


(.) #2

Brewdog’un taze salatalık ve kavunlu bir ipası var. içmedim ama 20 litre için 20 gram salatalık ve 500 gram kavun kullanmışlar. Eklemeler fermentasyon sonunda yapılmış. Blenderda iki malzemenin de püre haline getirilebileceğini yazmışlar.


(Yusuf Güley) #3

internetten baya arastırdım ama kayda değer bir şey bulamadım


(.) #4


Buradan dosyayı indirip 184 no’lu reçeteye bir göz atın, belki faydası olur.


(Yusuf Güley) #5

makale güzel ama ben bu makaleyi okuyup anlayabilicek kadar yabancı dile sahip değilim ama genede teşekkür ederim.


(.) #6

Aslında yukarıda özetlediğim yöntemin orjinali bu, aslı da elinizin altında bulunsun diye eklemiştim. Tam tahıl yapabilirseniz reçeteyi aynen uygulayabilirsiniz, kit için ise IPA kitini alıp fermentasyon sonunda püre haline getirilmiş salatalık veya kavunu ekleyebilirsiniz.


(Şişede Enaz BİRAY) #7

Şahane kaynakmış gerçekten, teşekkürler.
Yalnız bahsettiğiniz birayı şişeleme değil de fıçılama önerisinde bulunuyorlar.

@Yusuf_Guley Aslında makalelik bir yanı yok direkt reçete paylaşmışlar. Tam tahıl methodundan haberdar olan ve yazılı malzemelere sahip olan kişilerce reçeteye uygun gidilerek herkes tarafından uygulanabilir de Türkiyede bu malzemeleri bulmak zor iş.

Maltlar

Extra Pale - 4.38 kg.
Caramalt - 0.63 kg.

Şerbetçi otları (başlangıçta, ortada, sonda şeklinde farklı zamanlarda uygulanacak, gramajları yanlarında yazıyor)

Athanum
Chinook
Athanum
Chinook
Athanum
Simcoe
Nelson
Sauvin

Maya - Wyeast 1056 - American Ale™

Kaynatma sıcaklıkları

60°C - 10 dakika
65°C - 30 dakika
72°C - 10 dakika
78°C - 5 dakika (mashout)

Fermantasyon sıcaklığı - 20°C

İsterseniz en kolayından dry hop yapar gibi fermantasyon bitince salatalık püresini ekleyip 1 hafta kadar beklemeyi deneyin :slight_smile:


(.) #9

Ben o şerbetçiotlarını bulsam salatalığa kavuna mı bakarım :slight_smile: olsun, bizim cascade’imiz simcoe’muz bize yeter… o ne öyle nelson sauvin falan, fransız şarabı gibi… olmaz öyle şey… (tilki uzanamadığı üzüme koruk dermiş sendromu)