Çürük tadı,çürük kokusu --çürük-- :S


(yurtsever) #1

Öncelikle merhabalar efenim

Bir dertten muzdarip haldeyim ki durum şöyle

Bir hafta şişede bekleme süresini de geçtikten sonra şu biralar nasıl olmuş diye bir adet açtım baktım.Tam karşılığını bulamıyorum ancak ilk söylediğim ‘‘çürük lan bu’’ demek oldu bildiğin çürük meyve gibi bir tat kokusu da her zaman olduğu gibi değil ancak gazı rengi gayet güzel

Kiti 3 hafta kovada beklettim bununla birlikte daha öncekilerden tek farkı dme ve şeker ile kurmuş olmam yani temizlik kısımları şişede bekleme kısımları kovanın bulunduğu oda sıcaklığı gibi aklınıza gelen bütün faktörler aynı bu tada ne sebep olmuş olabilir? Daha önce böyle bir tatla karşılaşan varmıdır?Yoksa aynı dediğim kısımlarda aslında bir hatamı yaptım ?Üç hafta bekletmesemiydim?İçtiğim şişeyi mi iyi temizlemedim?Şişelerken şekerimi fazla attım ne oldu böyle yahu !


(volkan) #2

Lager maya ile kurmuşsanız bu koku normal.Yok, ale maya ile kurdu iseniz sıcaklık kaç derecede seyretti? Ayrıca üç hafta süre gayet ideal.


(yurtsever) #3

oda sıcaklığı 20 ile 25 derece arasında kaldı, maya olarak kit ile gelen mayayı kullandım, koku çok baskın değilde tadı öncekilerden baya farklı hadi farklı olsun tadı kötü ancak hepsinde aynı mı bilmiyorum


(Civan) #4

Bende tom caxton kurdum benim hatam serbetci otunu en ustune serptim mayayida ilk bastan koydugum icin fermantasyon baslamadi tekrar bir maya siparis ettim kovayi acinca kopuklenme vardi mayayi atinca bir saat sonra fermantasyon basladi fermantasyon devam ediyor bugun 5. Gunum ama hic umutlu degilim


(hsn) #5

hangi kit?

süreç nasıldı?


(yurtsever) #6

muntons pilsiner( dogru yazamamış olabilirm) kova temizliği yapıldı güzlce, yarım kilo şekerle dme erittim sıcak suda sonra kiti ekleyip yavasca karıstrdım su ekledım ustune sıcaklıga bakıp maya doktum kopugu kenara cekıp yerine goturdum koydum 3 hafta sonra sıseledım dun ılkkez acıp içtım sureç bu tariftekiyle aynı 1 hafta fazla bekledm sadece oda sıcaklıgı 20 25 arası mayada degısıklık yok


(hsn) #7

Gazlanmışmıydı biranız. Benimde 2 hafta geçmiş olmasına rağmen, henüz ne olduğunu tarif bile edemediğim tatlar alıyorum. Ama sanırım uygun sıcaklık ve zamanla tadının oturacağını düşünüyorum. Bendeki gazlanma da oldukça yetersiz henüz. Sizin de belki biraz zamana ihtiyacınız vardır diye düşünüyorum.

Bol köpüklü biralar


(yurtsever) #8

gazı ve rengi her zaman olduğu gibi zaten sabit tarifim öyle çok değişiklik yapmıyorum kovada beklediği süre fazlaydı sadece onunda iyi sonuç vermesi gerekiyordu zaten,Aynı görüşteyim en iyisi biraz daha bekleyip tekrar tadına bakmak umarım düzelir


(Godless) #9

Merhabalar, son durum ne oldu ? Ben de aynı tadı almaktayım.