Cybele lager şişede dinlenmeye devam ediyor


(Tuvan) #1

11 Haziran’da siseledigim lagerimi 22 lt olarak 1 kg better brew pale dme ile kurmustum.Ayrica son 3 gun kala 50 gr cascade ile dry hop’layarak toplamda 14 gun kovada tuttum.Lagerin olgunlasmasi gec olur diyerek 20-22 derece ortam isisinda bekletmeye devam ediyorum.Bugun 10. gun ve tadina hala bakmadim.Ama sanirim bir kac gun icinde denemeye baslayacagim.Onceki tecrubelerime dayanarak denemeye ne kadar gec baslarsam 1. ay sonunda elimde o kadar cok urun kalir dusuncesindeyim.
Etiket tasarimim da tamam yarin baskiya giriyoruz.


(Eşşekkadaradam) #2

10 gün tadına bakmamak bile başlı başına büyük başarı :grinning: bayramdan once içelim stout ile değiş tokuş :grin:


(Tuvan) #3

Haftasonu tadimlarina devam o zaman :+1::+1::beers::beers::beers:


(Tuvan) #4

Bugun sisede 12.gun dayanamayarak ilk testi yaptim.


Renk,koku,govde ve gazlilik gayet guzel.Berraklik konusunda ise lager beni cok sasirtarak gayet berrak bir sekilde cikti.Maya kokusu yok.50 gr’lik cascade henuz pek baskin degil az miktarda acilik hissettim.Kullandigim 1 kg betterbrew pale dme govdeyi gayet kivamli yapmis.Sabretmeye devam edip 1 aylik surecte nasil olacagini gorecegiz bakalim.


(Tuvan) #5

Bugun sisede 23.gun ve lager yaptigim en iyi kit oldu diyebilirim.Tadimlar sonucu aldigim geri bildirimler de beni lagerle biraz daha ugrasmaya itiyor sanirim.Kovalarim bosalinca bu sefer w34-70 maya + coopers lageri 12-15 derecelerde tutmaya calisicam.Butikbira sagolsun sogutma cantasi efsaneymis disarisi 37-38 dereceyken bile 17-18 sabit derecelerdeyim.