Dijital termometre önerisi olan var mı?

Arkadaşlar kova ya da damacana sıcaklığını takip etmek için üzerindeki şeridi takip ediyorum iyi güzel de mesela son kitimi kurarken sıcaklığı kontrol etmek için buz kartuşları ve kutuyu kovaya kapatma yöntemini kullandım. Böyle olunca da ısı değişikliğini her an gözlemleme şansım olmadı. Fermantasyonun sonlarına doğru buz kartuşlarını değiştirmek için kutuyu açtığımda, ısının 18 derecenin altına düşmüş olabileceğini de fark ettim…

Sanırım en güzeli kovanın içine daldırabileceğim bir dijital termometre temin etmek.

Ancak her malzemeyi de biranın içine daldırmak olmaz bence… Malzeme kalitesi ve ölçüm doğruluğu açısından önereceğiniz bir marka var mıdır?

Ya da butikbira’daki Dijital Termostat bu iş için yeterli ve uygun mudur?

Bende benzer bir tane almıştım, hem iç hemde dış mekanı ölçüyor. Kablo ucundaki sensör dış mekanı, gösterge üzerindeki iç mekanı ölçüyor. Sensörün duck tape ile kovaya yapıştırılıp kullanılılabilmesi baya pratik çözüm.
Bilgi için teşekkürker

1 Like

Bir sorun yok, prob soketli, ayrılabiliyor. Cihazı çıkarıp, prob kapakta kalacak şekilde saklayabilirsiniz.

İkea termometresine güvenmeyin diye okumuştum başka bir soruda.

Merhaba,

bu ürünü ben de almayı planlıyorum da kovayı yukarıdan delip içine sarkıtıcam sanırım. fakat bir sorum var. Oksitlenme ya da biranın tadında bozulma olur mu?

Kapakta bir delik sürekli problem.
Benim bu probleme iki çözümüm var.

  1. Probu kovanın dış yüzeyine yasla üzerine iyi bir izolasyon malzemesi koy bantla.

  2. Bir adet paslanmaz 1/2" dış dişli kör tapa alınır. Üzerine 8 mm delik delinir. 30-35 cm kadar dışı 8 içi minimum 6 mm paslanmaz borunun bir ucu kör tapanın deliğinden geçirilerek paslanmaz kaynağı yapılır. Diğer ucu paslanmaz kaynağıyla kapatılır. Kova üst kapağı 1/2" paso geçecek kadar delinir. Aynı kova musluğundaki gibi içten ve dıştan çift contayla kova kapağına monte edilir. Termometrenin probu bu paslanmaz boru içine koyulur. Zira boru sıvının içindedir.

Düşüncem aslında şu şekildeydi: borunun anca geçebileceği kadar bir delik açıp boruyu geçirmek daha sonrasında da deliğin iki tarafından etrafını silikonlamak. böylelikle artık termometre kapağın bir parçası olacak :slight_smile: temizlerken termometreyi ıslatmamak sıkıntı olacak ama hallolur gibime geldi.

Yok zaten sorum ürünü almışsınız ve üzerinde veya bir yerinde toksitlenmez yazıyor mu? ya da ne bileyim borusu koku verir bunun gibi bir öneride bulunabilir misiniz şeklindeydi

teşekkürler. Ben de alıp öncelikle bi dışında deneyeyim. sonra duruma göre upgradeler gelir :slight_smile:

@miskinkedi Merhaba,
Sorunuzun üzerinden baya zaman geçmiş, bir karar vardıysanız tecrübenizi paylaşır mısınız ?

Rossmann’dan aldığım bu termometre kova üstündeki şerit termometreyle aynı değeri veriyor… Onu kullanıyorum… :slight_smile: Ancak diğer arkadaşların önerilerinin hepsi de de tercih edilebilir değerde…
http://www.rossmann.com.tr/Urunlerimiz/beyaz-ic-ve-dis-termometre/3334

1 Like

Ben aliexpressden 1c adet telometre ve tarti aldim totalde 7 dolara . fiyat performans olarak basarili ikiside tam tahil denememde ise yariyacak gibi

Çok önemli bir konu gerçekten.

İnternetten aldığım ve dün elime geçen 2 adet değişik model termometreyi bugün iade ettim. Doğru ölçmesini geçtim henüz üst üste aynı değeri ölçen bir tane bile çıkmadı, bu sebeple edindiğiniz termometreye direkt güvenerek bira(ları)nızı kurmadan önce (bence) sıcaklığına emin olduğunuz yerde mutlaka test edin.

Misal dün dijital termostatı 8 dereceye ayarlı buzdolabımda 2 saat boyunca 4 kez yaptığım testte 5,6,10 ve 12 dereceleri verdiler. 8 dereceyi hiç vermediler.

Bugün iade ediyorum yerine 2 ayrı termometre tipi gönderiliyor. Bakalım inşallah onlar sağlam çıkarda beklettiğim kiti haftaya kurarım =/

1 Like

Ben en doğru ölçümü analog termometre ile alıyorum. Süt için almıştım.

1 Like