Elinizdeki ekipmanlar

Merhaba,

Belki çoğunuz butik bira başlangıç setiyle devam ediyorsunuz. Yada belki daha pratik ve zahmetsiz ekipmanlar keşfettiniz. Ben kullandığım ekipman ve yöntemleri paylaşarak ve yine aynı bilgileri sizden rica ederek en pratik ekipmanları ve yöntemleri keşfetmek istiyorum.

Genelde tam tahıl yada partial mash yapıyorum. Kitleri de daha önce denedim ama bir türlü istediğim tadları alamadım. Şu ana kadar en başarılı ve zahmetsiz üretimlerim partial mash yöntemiydi. Tam tahılları demleyip kaynatırken kullandığım ekipmanlar:

Malt Demleme/şıra süzme/kaynatma

  • Reverse osmose su arıtıcı (şişe sudan daha ucuza geliyor ayrıca antibakteriel filtrem var.)
  • 9lt düdüklü tencere (maalesef 9lt yetersiz geliyor. ayrıca hem demleme hem kaynatma için kullanmak zaman kaybına yol açıyor. Demleme için böyle false bottom bir buzluk arıyorum ama bulamıyorum. Kaynatma için boyle birşey istiyorum ama fiyatlar uçuk)
    6lt malt suyu süzmek için tencere(yetersiz)
  • Magic bullet mutfak robotu(berbat bir alet. Şu an tr de bulabileceğiniz en iyisi corona mill türündeki alet. hala silindirli versiyonu bekliyorum)
  • 3 adet %100 pamuk anneanne tülbenti (şebetçi otu ilaveleri için)
  • büyük paslanmaz çelik malt süzgeci (demleme sonrası süzme için)
  • plastik un eleği (tane karışmış şırayı süzmek için)
  • tahta mandallar (şerbetçi otu bohçalarını tencereye tutturmak için)

Fermentor:

Şişeleme:

Kimyasallar:

@Taylan bey satıcı olarak umarım bu yazım, aradığım şeyler konusunda size de bir fikir vermiştir. Örneğin false bottom mash/lauter tun yada silindirli malt ezici satmak iyi bir fikir olabilir. Starsan’ın stokta bulunmamasını da hatırlatırım ki aslen kritik bir durum. Belki bir minimum stok iyileştirmesi yapılabilir. Minimum stok olayı aslında bence her ürün için tekrar gözden geçirilebilir. Şu an şerbetçi otu ve bazı önemli kitlerde stokta yok. Belki yerli şerbetçi otuna yönelinerek ithalat sıkıntılarının önüne geçilebilir.

3 Beğeni