Essential Mild Bira Kiti


(Halil) #1

Başlık açma hakkı kazanmışım hemen buraya taşıyayım dedim konuyu

Daha önce yeni başlayanların soruları başlığında paylaştıklarımı buraya kopyalıyorum bir kaç düzenleme ile.

Mild kitini gecen 12 Kasım pazar günü kurdum kovadaki köpük normalden daha fazla oluştu (kova kapağına değdi değecek) Kit mayası, 1 kg şeker (evde küp şeker vardı onunla yaptım kurulumu), 23 lt ile 20 derecede fermantasyon basladı.

23 Kasımda SY 1010 na inince (İY yi ölçememiştim o dönem yoğunluk ölçerim yoktu) 4 gr şeker ile şişelendi. Denemelikler 250 ml 2 gr ile şişelendi.

Köpük fena değil.
Gazlanma beklediğimden iyi.
Maya tadı hala çok belirgin başka bir tad alamadık Şarap içme hissi dışında.
Bekleyeceğiz tadın oturmasını bu arada da haftada bir küçüklerden açaçacagız bakalım nasıl bir gelişim izleyecek.


(Selçuk Bulut) #2

Son kurduğum nut brown ale de aynı sekilde yoğun maya kokusu vardı ve tadı oturmamıştı. 1 aylık siselerden denedim maya kokusu neredeyse kaybolmuş. Bu kiti de çok merak ediyorum. Umarım sizin biranızda da zmnla maya tadı kaybolacaktır. Sonraki tadım notlarını paylaşırsanız çok sevinirim. Ilerleyen gunlerde kiti denemeyi düşünüyorum.


(Halil) #3

Şişede 20. Gün gazlanma çok iyi :+1:t6:
Renk berraklaşmaya başlamış. (Tortunun çökmesi ile bulanık koyu siyahtan koyu kızlımsı bir renge dönmüş)
Köpük kalıcı değil.
Maya tadı azalmış
Artık şarabımsı tat daha az hissediliyor.
Halen daha zamana ihtiyacı var bizce.


(Halil) #4

Son durum şöyle
Maya tadı neredeyse hissedilmiyor.
Karamelsi bir tadı var.
Eşime göre hala şarabımsı
Gazlanma ve köpük gayet iyi.
Şişede 37. Gün içilebilir bir kıvamda ama pilsenere alışık damagım bockada aynı mesafede mildede

Bu arada mutlu yıllar