Export stout mayalanma sorunu

Merhabalar, İki hafta önce Export Stout kitini 1,5 kg koyu LME ile ve kitin kendi mayasıyla kurdum. İlk 2-3 gün gaz çıkışı oldu sonra durdu. İki hafta boyunca sıcaklık 17-24 derece arasındaydı. OG 1044 olarak ölçtüm ama 2 hafta sonunda FG 1020 olmuştu ancak. Nerede yanlış yaptım merak ediyorum. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

Merhaba ben de bisey soracagim. Olcum aletim olmadan biralarimi yapiyorum. Stout bira kiti kac haftadan sonra siselenir ve 50 cclik siseye nekadar seker katilmali gazlanmasi icin. Ve hangi marka su kullanmaliyim

Merabalar, ben de yeni katıldım, dün Export Stout kurdum, şişelemeyle ilgili olarak pek şişelemek istemiyorum, 2.5lt kola petlerine ve bidonlarda şişeleme safhasını gerçekleştirmeyi düşünüyorum, acaba iç basınç dayanıklı olur mu yoksa arada bir bidonların kapaklarını açıp basınç düşürmek faydalı olur mu, yanıtlamanızı rica ediyorum

Düşüncemi yazacağım, cevap ButikBira uzmanı tarafından yanıtlanmalıdır. Birkaç video izledim 2 haftadan sonra şişeleyin diyor ancak kitin içinden çıkan prospektüste 4-6 gün içinde fermantasyon işlemi biter, 1008 rakamını okuyun ve şişeleyiniz veya “pressure barrel” (basınca dayanıklı bidon) içine döküp 2 hafta bekletiniz diyor, bu bilgiler çelişkilidir, kanaatimce ürün beraberinde gelen prospektüsteki bilgi daha esastır, uzmanın bu konudaki yanıtını bekliyorum 1008 higrometre de setin içinde yoktur