Fazladan aldığımız kitleri oda sıcaklığında saklamak sorun yaratır mı?

Merhaba arkadaşlar.Yazın ekim ayında yaparım diye coopers lager kit almıştım.Malum sıcaklardan dolayı.Geçtiğimiz günlerde bu kitimi mayalayıp şişeledim.1 hafta sonra ise bir tanesinin tadına bakayım dedim herşey yolunda gitmiş mi diye.Fakat tadı ekşimsi geldi.Oysa hiç 22 dereceyi geçmemiştim.Mayalama sıcaklığım da 19 derece idi.Geçen sene en az 10 kit yaptım hiç böyle bir tatla karşılaşmamıştım.Acaba yazın kitin sıcaklarda dışarıda durması içeriğini bozmuş olabilir mi?Daha önce 2 şişede şişelerin mikrop kapmasından kaynaklanan bozulmalar olmuştu.Zaten kapağı açınca kendi kendine köpürüyordu onu biliyorum.Bunlarda kapağı açınca filan gazlanma renk koku normal ama tadında ekşimsilik var rose şarabını andıran.Umarım zamanla düzelir.Bu gece bir tane daha çıkardım dolaba koydum.Bir daha tadayım bakalım.Tecrübeleriniz varsa bu konuda paylaşırsanız sevinirim.Saygılar sevgiler.

1 Beğeni

Normal konserve gibi saklıyorum ben

1 Beğeni

1 hafta yeterli değil.
Bozulma ihtimali çok düşük merak etmeyin.
O tat 1 aya geçer tam olarak.
Mikrop kapması varsa daha kokusundan belli olur. İçmeyin.
Çok da köpürür bu da bir gösterge.
Kitten kite de değişiyor.