Fermantasyon Sonu Asitli Genç Bira Sorunu

Merhabalar, pilsner bir kit kurdum continental pilsner. Fakat daha önce başıma gelmeyen bir şey geldi. Genç bira ale tipi düşük gazlı içilen biraların oranı kadar neredeyse asitli bir tadı ve görüntüsü var, köpük oluşuyor. Ölçümü bile zor aldım biraz bekleyince asitten kaynaklı yükseliyor.

14-19 derece arasında 3 haftadır mayalanıyor. Bugün şişelemeye karar verdim ama merak ettiğim iki şey var;

Birincisi; Genç biranın normal sıcaklık aralığına, şişede duracağı sıcaklığa gelmesini beklemem gerekir mi?

İkincisi; Genç birayı bu şekilde asitli şişelersem şişe şekerini azaltmam mı gerekir? yoksa şimdi ısındıkça asidi gider mi? Kafam biraz karıştık açıkçası, şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.

Sıcaklık biraz düşük gibi geldi bana.
Zamanla oturur şişede meraklanmayın şişede 1 aydan önce de mümkünse içmeyin

Benim fikrim fermentasyonun nispeten düşük sıcaklığa bağlı olarak henüz tamamlanmadığıdır. Bu şekilde şişleme yaparsanız yüksek ihtimalle şişeler patlayacaktır. 1 hafta daha kovada bekletmenizi öneririm.