Fermantasyon sürecinde kapak acilir mi


(Mehmet) #1

Fermantasyon surecince kapak veya hava kilidi acilip bakilabilir mi


(Levent Bali) #2

ah şu merak :slight_smile:

ilk 1-2 gün pek sorun olmaz bence gaz çıkışı devam ettiğinden dolan hava yine hızlıca çıkar.

ama makul bir sebebi yoksa açmayın :slight_smile:


(Mehmet) #3

10.gun ilk defa acip baktim musluktan numune almistim kova sallanmisti ve yogun kahverengi bock bira cikmisti merak edip actim ama gaz cikisi kapattiktan sonra basladi tekrar


( P.G.) #4

Defalarca kez yapmamak kaydıyla, aroma eklemek, dry hop yapmak için kısa süreli açılıp kapatılabildiği söyleniyor. Daha önce şeker eklemesi yapmak için açmıştım, problem olmamıştı. 4 gün önce 17 gün beklemiş kovayı portakal-kişniş çayı dökmek için kısa süreli açtım. Yine aynı kovayı 19. gününde dry hop yapmak için açtım. Bugün de şişeleme yaptım. Bir problem görünmüyordu.