Fermantasyonda meyvemsi koku


(Mehmet) #1

Kovaa 10.gun arkadaslar bardaga az birsey koydum şarap gibi kokuyor normalmidir


(alkan_d) #2

Kit neydi? Mayası farklı mıydı? 10 gün boyunca kaç derece civarındaydı?

Sorunuzu sorarken biraz daha açıklayıcı olursanız daha kısa sürede cevap bulabilirsiniz :wink:


(Mehmet) #3

18 19 derece muntons bock kiti kendi mayasi %100 malt di daha yeniyim kusura bakmayin :blush:


(alkan_d) #4

Ne kusuru rica ederim. Hepimiz yeniyiz bu işlerde :slight_smile:

Fermantasyon 23-24 derecelerin üstüne çıktığı zamanlarda tat ve kokuda beyaz şarabımsı, hafif asitlenmiş meyvemsi tatlar oluştuğuna dair şeyler okumuştum ancak kendim deneyimlemedim. Ayrıca sizdeki durum ısıdan kaynaklı değil gibi görünüyor.

Genç bira olmasından dolayı diye tahmin ediyorum. Şişeleyip en az 2-3 hafta olgunlaştırırsanız tatlar oturacaktır büyük ihtimalle.


(Mehmet) #5

Bende hala kovada oldugundan dolayi ve mayalarin hala calistigindan dolayi olmasini temenni ediyorum :blush: