Fermentasyon çok erken bitti gibi, ne yapılmalı?


(Erkal) #1

Selam,

IPA kitim ilk gün 1055 idi, 7. günde 1022 ve bugün 11. günde hala 1022. Acaba şişelemeye hazır mı demek? Henüz hopları atmamıştım, daha sürer diye tahmin ettim. Normal mi bu, ne yapmalı?

Teşekkürler


(Taylan Özdere) #2

Son yoğunluk biraz yüksek fakat son 2 ölçümde de değişmediği için artık şişelemeye geçebilirsiniz :slight_smile: 1,020 civarı son yoğunluk genelde şişelemede sorun çıkarmaz, fakat siz şişeleme şekerini yine de çok fazla koymayın. 1 litre için 6-8 gram ideal olacaktır.


(Erkal) #3

Ekstradan DME atmıştım, sebebi bu olabilir mi?

Acaba biraz daha maya atmam yardımcı olur mu? Olursa hangisini tavsiye edersiniz?


(Mert Kosova) #4

Benim de cumartesi kurduğum pilsner düne kadar fokur fokurdu bugün bi baktım su eşitlenmiş bile daha olmuş 3-4 gün. Akşam kovanın sağını solunu kontrol edicem ama en kısa zamanda bi hidrometre edinip fg sabitlendiyse şişelemek lazım sanırım