Fermentasyon süresi

Master Pint Cz. Pilsener mayaladım. Soğutma çantası içinde 24 saatte bir 4 lit. buzlu şişe ile soğutuyorum. Hava kilidinden çıkış oldukça geç başladı. Bu gün 129. gün ve azda olsa gaz çıkışı devam ediyor. Gaz çıkışı durmadan dansite ülçümü yapıp şişelemeye geçmiyorum. Fermentasyonun bu kadar uzaması bu cins bira için normalmi?

129ncu Gün mü? Yazim hatası olmasın.

Yazım hatası 19 gün olacak.

soğutma çantası içine 4 litre buz koyduğunuzda kova kaç dereceye iniyor bakma fırsatınız oldu mu?

17-18 dereceye iniyor ama mayaladığınız anda şerbetin sıcaklığı 20 derece olması lazım. Şerbeti hazırlarken dondurulmuş iyi su ile karışımı 20C ye düşürmek lazım.