First cut is the deepest ale - ilk tahıl denemem

İlk tam tahıl biramı kendimi tamamen olayın akışına bırakarak yapmıştım. Buyurun reçete…
2,25 kg pale ale maltı
0,25 kg cara amber
5 gr target şot kaynama başında
5 gr target son 10 dk
15 gr target son 5 dk
Oran 3 litre/kg
9 litre suyla 67 derece haşlama 1 saat
2,5 litre suyla yağmurlama 72 derece
5 gram S04 maya
OG 1072 FG 1014
ABV % 7,6
IBU 40
Verim %63
7 litre fermentere alındı, 6,2 litre şişelendi
16 gün şişeden sonra bugün sabredemeyip tadına baktım, lezzetli olacak ama altı ay sonra sonbahar yağmurları atıştırırken şöminenin önünde yavaş yavaş içilir herhalde… %8’e yakın alkol ve gövdeli bir ale olmuş… Bu kadar alkol tercihim olmasa da tahıldan ilk biram olduğundan, ilk elin günahı olmaz diyerek sonraki reçetelerim üzerinde çalışmaya başlıyorum. Bol biralı günler :slight_smile:

10 Beğeni

Güzel cana yakın birşeye benziyor tebrikler.

1 Beğeni