Gaz hala çıkıyor


(İlkay) #1

22.gün coopers pilsner 1kg şeker ve kit mayasıyla kurduğum ve 16 17 derecede bekleyen kovamdan hala dakikada 15 20 kabarcık çıkıyor bu arada önceki gün ve bugün aldığım ölçüm 1008 çıktı numunenin tadı gayet iyiydi ne yapmalıyım şişeleyeyim mi


(.) #2

Doğru olduğunu söylemiyorum ama ben olsam şişelerdim


(İlkay) #3

Ben de öyle düşünüyorum


(antipanik) #4

@drercagan
Şişeler patlar.:laughing::laughing::laughing:
Sıcaklığı birkaç derece yükseltip birkaç gün daha bekleyin derim.
Benim kit bugün 28 gün oldu.
Günler kısaydı ve hala 1.5 dk da bir gaz çıkışı var. 2 gün önce yoğunluk 1010 ölçtüm.
Sanırım mayalanmanın uzaması mevsimsel bir durum.:blush:


(İlkay) #5

Eyvah şişeleme işine başlıyordum


(antipanik) #6

Ben yarın 29.gün şişeleyeceğim artık.
Ama 19 C ydi ve çok uzun sürdü.
20 c altı kit mayalarının yavaş kaldığını düşünüyorum.
Cam şişe kullanacaksanız tehlikeli olur. Patlayıcı imalatı gibi.
Plastik şişe ise bence sorun olmaz.:blush:


(Krother) #7

Sakın şişelemeyin. Şişeleriniz patlar ya da aşırı gazlı olur.


(İlkay) #8

4 gün önce şişelemiştim bugün meraktan ve gaz fazlaysa patlamadan önlem alabilme amacıyla bir şişeyi feda ettim açtım açarken hafif bir pıst sesiyle açıldı patlamak şöyle dursun ne gaz ne köpük vardı tadı iyi ama gövdesiz üstelik şişenin dibinde bahsedilen o tortu da yok denecek kadar azdı umarım birşeyleri yanlış yapmamışımdır
Bu arada ikinci kovadaki yorkshire bitter bunun tam tersine 1 hafta gaz çıkardı şimdi durdu hatta bugün hava kilidindeki su seviyesi eşitlendi
Pilsnerden boşalan kovayada 2 gün önce muntos mexican cerveza kurdum ilk ikisinde göremediğim bir gaz çıkışı fokur fokur kaynıyor
Sizce bu üçünden hangisinde doğru yoldayım acaba