Hazır Kırılmış Maltın Kullanım Süresi

Elimde 2 hafta önceden temin ettiğim hazır kırılmış pilsen maltım var. Kurma işini hemen yapamadım. Hazır kırılmış maltımı bu kadar süre geçtikten sonra kullansam nasıl olur?

Hazır kırılmış maltları ne kadar süre içinde kullanmak gerekiyor?

Mayşe haline getirip, kullanacağım kadarını kullansam, kalanını kavanozlara koyup buzdolabında bekletsem nasıl olur?

Maltı kırdıktan sonra bir kaç gün içerisinde kullanmak lazım diye biliyorum. Saklama koşullarına bağlı olarak bu süre değişebilirse de çok beklemenizi tavsiye etmem.

1 Beğeni

Son söylediğinizi ben de düşünmüştüm. Mayşe yapıp kaynar durumdayken hemen kavanozlayıp ters çevirerek konserve haline getirmek. Bu mümkünse partial mash için yapacağım mayşeyi istediğim zaman hazırlayabilirim.

1 Beğeni