Hedef: Hoegaarden klonu


(Burak ) #1

Herkese selamlar,

Şuana kadar 3 kit kurdum. İlk kiti munton buğday birasıydı. Biraz hayal kırıklığı oldu. İlk kitten 1 şişe kaldı.
Her daim stoğumda buğday birası bulunmasını istiyorum. Hoegaarden klonu neden olmasın.

Biliyorum burada benzer iki konu var ama benim sorum biraz farklı biraz da yardım amaçlı,

Yabancı bir forum sitesinde bulduğum tarifi uyarlayarak kullanacağım. Şu şekilde;

  • 1.5 kg Buğday LME
  • 0.5 kg Buğday DME
  • 1 kg Toz şeker
  • WB-06 bir paket (11 gr)
  • 100 gr Saaz şerbetçiotu
  • 30 gr kişniş
  • 50 gr taze portakal kabuğu (belki + limon kabuğu olabillir) yada 30 gr kuru olanından

Anladığım kadarıyla LME nin kitten tek farkı şerbetçiotu içermemesi, (daha az acılık istiyorum) bu yüzden LME + DME+ şekeri yi tencerede suda çözüp kaynama noktasına getirdikten sonra 30gr şerbetçiotu eklemesi yapacağım.
30 gr Saaz ile 50 dk kaynatıp
15 gr Saaz ile 10 dk daha kaynama
Seçenek-1 portakal ve kişniş i burada ekleyebilirim.

Kovaya alıp 23 lt ye su ile tamamlayıp maya ekleme ile fermentasyonu başlatacağım.

Seçenek-2 portakal, kişniş ve kalan 55 gr Saazı fermentasyon bitince şişelemeden 4-5 gün önce çay metodu ile ekleyebilirim.

Kaynatma sırasında Saaz eklemezsem bira değil de hoşaf mı olur?

Sizce seçenek-2 yi uygularsam çok mu fazla koku ve baskın aroma oluşur?

Yorumlarınız benim için kıymetli

İyi Akşamlar.


(mehmet ) #2

100gr ŞO fazla değil mi?


(Burak ) #3

Evet paketi görünce bana da fazla geldi. Sanırım 30gr sıcak ekleme
20gr şişelemeden birkaç gün önce 20gr derleyerek ekleme yapacağım.

Kalanı da başka kitte kullanırım.