Hınzır Stout Bira


(evbiracisi4) #1

Hınzır Stout, S-04 Maya, 1 kg DME ile 19 lt suya tamamlandı ve OG 1.044 Okudum. 3 hafta sonra FG 1.010 öçtüm ve 750/365 şeker ile şişeledim ve 1 ay sonra aşağıdaki fotoğraftaki gibi bir görünüm var. Çok koyu bir renk, bardağın sonuna kadar eşlik eden bir kremamsı ve kahverengimsi bir köpük(Yayık Ayranı gibi). İlk damağa değdiğinde malt tatları yoğun, yuttuktan sonra damakta bıraktığı karamel, kahve ve vanilya tatları çok hoş ve zengin. Maya tadı hissedilmiyor. Izgara etlerin ve makarnanın yanında çok hoş bir eşlikçi oluyor, yemek yanına tavsiye edeceğim bir bira.


(Ezio Auditore) #2

Siselemede kaç seker atmistiniz? Ayrıca içimi asitli mi oldu? Yoksa Guinness gibi asidi az mı oldu?


(evbiracisi4) #3

2 tane 750/360 küp şeker attım, asidi bence normal oldu. dilin üstünde bir pütürlenme yaratmıyor, gayet akıcı oldu.


(Ezio Auditore) #4

Bu arada vanilya tadı için siz mi vanilya çubuğu atmıştınız, yoksa doğal olarak mı bu tat oluştu?


(evbiracisi4) #5

Ben harici bi şey eklemedim, Vanilya tadı eser miktada damakta oluşuyor kendi yapısından. Ben kahve eklemeyi düşünüyordum ama unuttum.