İcimizdeki İrlandalı - stout coffee touch


(Eşşekkadaradam) #1

Selamlar. Biraz önce siselemeyı bitirdim muntons stout kitimi. 500 gr dark dme 600 gr seker kullandım, Son gün 40 gr filtre kahve ile hazirladigim 300 ml soğuk demleme kahvemi ilave ettim. Numune tadimi da yaptım tabii ki ve kahve tadı beklediğimden biraz daha fazla geldi yine de kabul edilebilir seviyede. Bakalım bekleyince neler olacak umutluyum😀
Her biraya yeni marka ve etiket işinin galiba suyunu çıkardım, işte bu da yenisi :grin:


(Can Uzun) #2

Ben de aynı kit’i ikinci fermantasyonda 5-10 litrelik hava kilitli şişelerde ayrı ayrı kahve, vanilya, cacao nibs, hindistan cevizi, badem ile 1 hafta bekletip atraksiyon peşinde koşmuştum. Ben çok yoğun aroma sevdiğim için çok fazla kahve koymuştum, en güzelleri vanilya, kahve ve kakaolu olanlardı. Tekrar yaparsam şişeleme anında daha fazla şeker koymalıyım diye not almışım. Stout için garip sanırım bu durum ama notlarım öyle diyor. Tekrar yapmayı planladığım bir çalışma kendisi…

Şimdiden afiyet olsun size :slight_smile:


(ali can) #3

Bu “marka” kesinlikle çok güzel. Yaratıcı, informatif ve hafif nostaljik :slight_smile: Tebrikler :slight_smile:


(Eşşekkadaradam) #4

Cok Teşekkürler. El emeği olunca beğeniler de cok kıymetli oluyor… :sweat_smile:


(Eşşekkadaradam) #5

7 gün sonra ilk tadimla karşınızdayim. Daha doğrusu iki soda şişesi vardı onları meraktan 3 ve 5nci günlerde açtım. Yoğun kahve kokuluydu onlar ve köpük çok azdı.
Gelelim büyük şişeye :slight_smile:
Köpük yerinde ama çok kalıcı değil . Tadı gerçekten inanılmaz güzel olmuş. Kahve tadı tam istediğim ka dar, farkettirmeden kendini belli ediyor . Çok hafif maya tadı devam etse de icilebilir. Renk güzel bir siyah. Karamel ve smoked aromalar, stouta ozgu acılık dengeli. Sanırım birkaç haftaya çok güzel bir biram olacak😀


(Eşşekkadaradam) #6

Yakışıklı biralarım :blush: