İlk biram ilk tadım


(İbrahim) #1

Öncelikle forumda tecrübelerinden faydalandığım tüm bira severlere teşekkür ederim,iyi ki varsınız. İlk biramı mevcut başlangıç kiti+600 gr şeker ve bir paket açık renkli şot lu kuru maltla 22,5 tl olarak kurdum.22 derece sabit ısıda 10.gün 60 gr Mandarina Şerbetçioğlu ile dryhoop yaptım.14 gün kova sonrası şişeledim.Şişelemenin 10.günü denemek için tadım yaptım.Isı hep 22 dereceydi. Sonuç beklediğimin çok üstünde gövdeli yudum sonrası turunçgillerin tadını aldığım çok güzel bir biram oldu.Hepinize teşekkür ederim…


(hsn) #2

biraz bulanık görünüyor ama tadını beğendiyseniz sorun yok. zamanla berraklık artacaktır diye düşünüyorum. bu arada berraklık için en az 2 gün buzdolabında bekletin önerileri vardı.

afiyet olsun


(İsmail Yücel) #3

başlangıç kiti 18 gün kova 16 gün şişe. asitlenme ve tat gayet güzel



(İbrahim) #4

İlk yudumlarken ki heyecan harika! Afiyet olsun


(İsmail Yücel) #5

teşekkürler :raising_hand_man:


(Tülin) #6

İlk biranız olduğundan emin misiniz :yum: Harika görünüyor, umarım ben de böyle bir sonuç alırım. Çok korkuyorum…:roll_eyes:


(İsmail Yücel) #7

:slight_smile: evet eminim sonuç benide şaşırttı bukadar güzel olabileceğini hiç ummuyordum. darısı sizin ve diğer arkadaşların başına :slight_smile:


(İbrahim) #8

Sterilizasyona dikkat ettim. Forumda yazılanları dinledim ve kendimce bir reçete oluşturdum.Sonuç harika beklentimin üzerinde oldu.İsteyen arkadaşlara tmm diyorum götürmüyorum.:-))


(hsn) #9

güzel görünüyor. afiyet olsun

ben de ilk kitimi 5 gün şişeledim ve ilk tadımımı yaptım. yakında bir konu açıp gelişim sürecini paylaşırım. bendeki sonuçlar oldukça berrak, maya ve meyvemsi kokuların eşlik ettiği rahat içimli bir bira şeklinde. zamanla maya kokusu ve meyvemsi tatların yok olacağını umuyorum.