İlk kit soru işaretleri


(Berkin Kadiroğlu) #1

Arkadaşlar başlangıç kitiyle gelen kiti kurdum 11 eylülde. Ancak mayayı çok soğumasını beklemeden 27 derece seviyesinde attım unutarak. Ertesi gün 12 saat sonra yine oda sıcaklığındayken baktığımda güzel bir şekilde gaz çıkışı başlamıştı ve krausen dediğiniz (sanırım) köpük de oluşmuştu. Bugün ikinci gün ve gaz çıkışı düne göre daha seyrek. Ve oda sıcaklığım 26 derece düşürme imkanım yok büyük bir tehdit değildir umarım. <meyvemsi tad olabilir yazılmış ne kadar kötü oluyor, ev ahalisine sevdirmeliyim ben devamlılık için :joy: >


Yeni Başlayanların Soruları
(Taylan Özdere) #2

Yüksek sıcaklıkta şarabı andıran meyvemsi tatlar oluşur genelde. Bu tatların bir kısmı bira şişede bekledikçe azalır. Sıcaklığı düşürme imkanınız yoksa birayı şişede daha uzun süre dinlendirmeyi düşünebilirsiniz.


(orhan) #3

ısı yalıtım köpükleri ile basit bir kutu yapıp içine buzlu pet şişeler koyarak sıcaklığı düşürebilirsin forumda birçok proje mevcut


(Brewmetheus) #4

Methaba,

Isı kontrolü konusunda sorun yaşamak istemiyorsanız:
Butik Soğutma Çantası edinmeniz sizi rahatlatacaktır.

İstediğiniz soğutmayı içerisine ekleyeceğiniz farklı miktarlardaki dönmüş su ile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Kolay gelsin


(Berkin Kadiroğlu) #5

Malesef kova başka bir evde duruyor ve çok fazla uğraşmaya fırsatım olmuyor. Bakalım bu şekilde mayalanan ürünüm nasıl olacak. Gelişmeleri paylaşacağım iyi forumlar!